My Transformation


Copyright & Disclaimer

Semua Tulisan, Artikel dan Imej di dalam Blog ini adalah HAK, KEGUNAAN DAN PERKONGSIAN PERIBADI PENULIS SAHAJA, TIADA KAITAN DGN SYARIKAT ATAU MANA2 INDIVIDU. Harap pembaca semua enjoy dan terima kasih atas kesudian anda singgah di sini. =)

Sunday, February 21, 2016

Mary Kay Cleansers - Yang Mana Satu Untuk Anda?

Berapa banyak pencuci / cleanser di dalam range Mary Kay skincare?

Jawapan : Pelbagai jenis cleanser yang disesuaikan dengan jenis n kulit anda.

Total semua ada 8 uolss.. banyak kan.

Tapi bukan jenis stok2 macam kita biasa tgk dlm katalog berwarna-warni tu tau. heehe..

Setiap cleanser dalam MK ni, diformulasi mengikut tujuan masing2, contohnya untuk basic/asas, acne treatment, anti ageing dan sebagainya. Juga mengikut jenis dan keadaan / masalah kulit. There is no such thing as "one cleanser fits all skin types". No no no =)

Senarainya seperti berikut :-

1. Mary Kay Botanical Effects
Asas / Treatment (3 jenis)

Formula 1 : Kulit Kering
Formula 2 : Kulit Normal
Formula 3 : Kulit Berminyak

2. Mary Kay Timewise
Anti Penuaan (2 jenis)

- Normal to Dry
- Oily to Combination

3. Mary Kay Melacep Foaming Cleanser
untuk kulit jernih/cerah/brightening

4. MK Men Face Bar 
(untuk Lelaki)


5. Acne Clarifying Cleanser
treatment khas untuk kulit berjerawat 
(bergantung kepada keadaan jerawat juga)

Begitu juga dengan item2 lain dalam senarai produk kecantikan Mary Kay. Kita perlu memakai range yg bersesuaian dengan keperluan kulit kita sendiri kerana setiap individu mempunyai keadaan dan jenis kulit berbeza2. So that you will achieve the result you desire, right.

Takkan kulit jenis kering nak pakai cleanser utk oily skin, tak kene la kan. Beza tau. Beza dari segi tekstur cleanser dan ingredient dia. Sebab keperluan kulit berminyak berbeza dengan keperluan kulit kering. Begitu juga dengan perbezaan umur, dan beberapa lagi faktor lain.



Antara jenis2 Pencuci Muka di Mary Kay

Disebabkan itu, setiap consultant Mary Kay perlu menjalani dan diberi pendedahan tentang produk so that kami dapat bantu tentukan solution yang paling sesuai untuk client. Knowledge amatlah penting di dalam Mary Kay. 

So, untuk anda yang dah ada beauty consultant yg sedang memantau anda, tahniah saya ucapkan =)

Dengarlah saranan mereka, dan berilah kerjasama sebab mereka lebih tahu tentang keperluan kulit anda dan mereka bertanggungjawab menjaga kesihatan kulit anda. Anda tak perlu bayar gaji mereka, tetapi mereka sepenuh hati menawarkan khidmat untuk anda. 

Kenapa? 

Kerana apabila melihat anda berpuas hati dan gembira dengan keadaan kulit anda yg semakin cantik dan sihat seperti yg anda inginkan, itulah sebenarnya 'gaji' mereka. 

That's what keep us going in Mary Kay : To Serve You To Have Healthy and Beautiful Skin =)

So, jika anda masih belum ada seorang Beauty Consultant, anda nak improve or maintain keadaan kulit anda, saya sedia membantu anda.

Just give me a call ya. We will talk about it =)

INTAN ALIAS
Independent Beauty Consultant
Mary Kay Malaysia

Call/SMS/Whatsapp/Telegram
013-2500 507

Email
intanjufflisa@gmail.com




2 comments:

  1. Salam. Sy nk mintak pendapat. Sy skrg baru shj menggunakan set timewise. So far alhamdulillah. Kulit sy tidak berjerawat, tetapi sy mempunyai parut hitam jerawat dan kulit gelap dan kusam. Adakah sy ptt tukar kpda set melacep?

    ReplyDelete
  2. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete