Copyright & Disclaimer

Semua Tulisan, Artikel dan Imej di dalam Blog ini adalah HAK, KEGUNAAN DAN PERKONGSIAN PERIBADI PENULIS SAHAJA, TIADA KAITAN DGN SYARIKAT ATAU MANA2 INDIVIDU. Harap pembaca semua enjoy dan terima kasih atas kesudian anda singgah di sini. =)

Thursday, March 20, 2014

Invitation to JOM MAKEOVER! Beauty Workshop - APRIL 2014


INCOMING this April 2014!

Satu lagi Beauty Party atau Workshop bakal diadakan di Petaling Jaya pada awal bulan April 2014 ini.

It's JOM MAKEOVER! Beauty Party



JOM Makeover! Beauty Party
-Unleash Your Beauty-

Date & Time
6 April 2014 (Sunday)
10am - 3pm

Venue
MK Beauty Centre
Level 8, Blok 6, VSQ@PJCC, Jalan Utara, Petaling Jaya

Activities
Hand & Lips Spa
Facial Step by Step
Fabulous Makeover Session
Discover MK World & Quizzes
Career Opportunity Preview
Lucky Draw
Individual Consultation

Theme
BLACK & GOLD

This time our beauty party is a little special and different, because we all are going to dressed in

BLACK and GOLD color..!

How amazing it s going to be, so bold and glamorous right.. =)

Pamper yourself and be amazed with your makeovers =)


For Reservation, please contact INTAN ALIAS for more info.

HURRY coz seatings are very LIMITED yawlss~!


SEE YOU THERE =)


INTAN ALIAS
Independent Beauty Consultant
Mary Kay Malaysia

Call/SMS/Whatsapp/Telegram
019-236 8847 @ 013-2500 507

Email
intanjufflisa@gmail.com


Friday, March 14, 2014

Mary Kay® Skinvigorate™ Cleansing Brush

Beberapa hari lagi, satu lagi produk terbaru dari MK yang saya nantikan.. 

Mary Kay Skinvigorate Cleansing Brush!

Selama ni kita hanya cuci n bilas muka kita dgn cleanser dan air/facial cloth, tetapi dengan bantuan alat comel dan canggih ini akan membersihkan kulit wajah kita dgn lebih efektif, lebih bersih untuk mendapatkan hasil kulit yg lebih sihat.



Banyak alatan seperti ini di pasaran. Boleh check dgn kedai2 elektrik n elektronik berhampiran anda. Tapi apakah yg istimewanya dengan keluaran terbaru MK ini?

Boleh view dulu video promo Skinvigorate Cleansing Brush ini, dari Mary Kay.




Wahhh... Saya sgt2 teruja n tak sabar nk gunakannya dalam skincare routine saya.

Antara kebaikan Cleansing Brush ini ialah:-

1. Menanggalkan solekan lebih baik daripada menggunakan jari2 tangan

2. Meningkatkan tahap penyerapan bagi langkah2 rutin penjagaan wajah harian

3. Improve skin appearance dgn segera

4. Membersihkan sisa2 sel mati dgn lebih berkesan, oleh itu kulit wajah akan tampak lebih cantik dan warna lebih sekata

5. Rasa macam wajah kita di-facial di spa!
  

Available di Mary Kay Malaysia bermula 16 MARCH 2014.

Nnt saya akan berikan review nya kemudian ya. 
Mesti best! =)



INTAN ALIAS
Independent Beauty Consultant
Mary Kay Malaysia

Call/SMS/Whatsapp/Telegram
019-236 8847 @ 013-2500 507

Email
intanjufflisa@gmail.com

Saturday, March 8, 2014

Mary Kay CC Cream - Coming Soon April 2014


Syukur, tiba bulan Mac yg baru, dengan azam yg baru, challenge yg lebih challenging (erk?) dan YES.. NEW PRODUCT will be coming to Malaysia soon... khas untuk wanita Malaysia hehe =)

MARY KAY CC CREAM with SPF15


OK, first thing's first. Kali ini saya  nak cerita tentang product terkini yang bakal memasuki pasaran Malaysia tak lama lagi. Iaitu MARY KAY CC CREAM yawls!!









Ada yg bertanya pada saya, apa itu CC Cream..? Sama ke dgn BB Cream atau foundation?

Jawapannya... Ya dan Tidak.

Apa Itu BB Cream?

Sebelum saya cerita ttg apa itu CC Cream, saya nak explain tentang BB Cream dulu. BB Cream ialah sejenis cairan yg merupakan gabungan fungsi sbg Pelembap, Primer, Sun Protector, Foundation dan Anti Ageing Cream.

CC Cream ialah evolusi kepada BB Cream, yang lebih fokus kepada kegunaannya untuk 'Color Correction' atau 'Complexion Correction'. Tu diaaaa... cakap omputih lak dah. hehe

Secara asasnya, CC Cream ialah lebih advanced dari BB Cream kerana mempunyai extra function untuk menyamaratakan Tona Kulit.

Perbezaan Antara BB Cream dan CC Cream

BB CREAM
CC CREAM
Beauty Balm Color/Complexion Correcting
Berfungsi sebagai pelembap, bedak asas, pelindung UV, anti penuaan Berfungsi sebagai pelembap, bedak asas, pelindung UV, anti penuaan
Tiada brightening Primer Mempunyai brightening Primer
Teksturnya Selalunya lebih 'berat' dari CC Cream Bebas Minyak

Kenapa CC Cream Mary Kay best?

1. Sesuai untuk semua jenis kulit dan tona kulit
2. Sesuai untuk kulit berjerawat (Oil Free)
3. Sesuai untuk kulit Sensitif
4. Bebas Minyak
5. Bebas Wangian
6. Tidak menutupi pori (non-comodogenic)
7. Diuji oleh pakar dermologi dan telah diuji ke atas kulit yg merengsa dan alergik.

Perbandingan Tahap Coverage & Tekstur 

1. Foundation - full coverage, sesuai utk pemakaian harian (ringan), untuk mekap special occasions

2. CC Cream - light coverage, utk pemakaian harian yg lebih ringan dari foundation. sesuai utk yg sukakan litupan atau coverage yg ringan, ringkas dan mempunyai byk kebaikan skincare.

3. BB Cream - light coverage, tetapi lebih heavy dari CC Cream.





Kelebihan Mary Kay CC Cream SPF 15

CC Cream Mary Kay yg ber-SPF 15, mempunyai 8 Benefit iaitu :-
- Protects
- Brightens 
- Corrects with lightweight coverage
- Minimize redness
- Conceals
- Hydrates
- Reduce visible signs of ageing
- Defends

Siapa Yang Sesuai Memakai MK CC Cream ?

- yang suka coverage yg ringan & light, mampu menyembunyikan imperfections pada wajah seperti tona yg tak sekata / dark spots yg tak ketara (sbb CC Cream ni boleh dijadikan Concealer)

- weekdays dah pakai Foundation untuk ke tempat kerja atau majlis istimewa. Tapi bila time weekends, just nak leisure2, nk lepak2 atau hanya nk keluar sebentar. Hanya perlukan light coverage di wajah. So CC Cream ialah solution yg plg sesuai. Kerana CC Cream ni mudah, pantas dan senang di-apply. Oh, teenagers di luar sana mesti suka nie kan =)

- yg gaya hidupnya simple, semua nak cepat, tapi taknak nampak mekap sgt - contohnya seperti student *wink*

- yg nak cover kemerahan atau rashes pada wajah


Tetapi, ia hanya akan boleh didapati di Malaysia pada APRIL 2014 nanti ya. So stay tuned.. =)

Untuk mencubanya, starts April 2014, boleh cepat2 hubungi Intan Alias ya, atau IBC MK anda. Nantikann kemunculannya yawlss.. =)



INTAN ALIAS
Independent Beauty Consultant
Mary Kay Malaysia

Call/SMS/Whatsapp/Telegram
019-236 8847 @ 013-2500 507

Email
intanjufflisa@gmail.com