My Transformation









Copyright & Disclaimer

Semua Tulisan, Artikel dan Imej di dalam Blog ini adalah HAK, KEGUNAAN DAN PERKONGSIAN PERIBADI PENULIS SAHAJA, TIADA KAITAN DGN SYARIKAT ATAU MANA2 INDIVIDU. Harap pembaca semua enjoy dan terima kasih atas kesudian anda singgah di sini. =)

Tuesday, December 6, 2016

Jemputan ke Bengkel Kecantikan JOM CANTIK Disember 2016


Bengkel Kecantikan JOM CANTIK kembali lagi untuk bulan Disember 2016!

Kali ini kami membawakan tema menarik yg trending ketika ini..

SWEET PUCCI !
JOM CANTIK BEAUTY WORKSHOP

Date/Time
18 December 2016 (Sunday)
10am - 3pm

Venue
Mary Kay Beauty Centre
Level 8, Block 6, VSQ @ PJ City Centre
Jalan Utara, Petaling Jaya

(landmark : Federal Highway, Armada Hotel, LRT Asiajaya, Hospital Mata Tun Hussein Onn, Brickfields Asia College (BAC))

Activities
Facial Step by Step, Makeup Demo, Makeover Session
Career Opportunity

Theme
P.U.C.C.I

FREE ENTRANCE

Untuk peminat design PUCCI, bolehlah anda datang dengan menggayakan aksesori, busana atau shawl PUCCI anda. Meriah dan bewarna-warni gittewww.. =)




Image result for pucci bawal   Related image


Jom mari datang beramai2 kerana kemasukan adalah PERCUMA dan anda bakal mempelajari pelbagai tips kecantikan dari pakar kecantikan kami.

Untuk info lanjut dan kehadiran, sila berhubung dengan saya segera.

Seats are limited. So hurry book yours now!


INTAN ALIAS
Independent Beauty Consultant
Mary Kay Malaysia

Call/SMS/Whatsapp
013-2500 507

Email
intanjufflisa@gmail.com


Tuesday, October 18, 2016

Rawatan untuk Bibir Merekah, Kering, Lebam - Mary Kay Satin Lips w Shea Butter





Pernah dengar tentang Shea Butter? Ia sejenis bahan semulajadi diekstrak dari kekacang pohon Shea (Vitellaria paradoxa) dari Afrika. Ia sejenis lelemak berwarna off-white yg banyak digunakan dalam bahan2 kosmetik dan kecantikan.
Shea Butter from a nut of a Shea Tree in Africa

Image result for shea butter lotion recipe


Selalunya kita jumpa Shea Butter ni dibuat sebagai bahan dalam 'body butter' atau lotion. 

Haa, familiar kan.. =)


Shea Butter ni ada pelbagai manfaat utk kulit:-


melembutkan dan melembapkan kulit
SPF semulajadi
mengandungi vitamin E, A dan F yg baik utk kulit yg sihat
antioksida
menganjal dan menegangkan kulit
memudarkan parut or stretch marks
anti-radang
perapi rambut semulajadi
melegakan sunburn atau kesan terbakar

... dan baaanyak lagi.




Bagus kan?

Saya excited sgt sbb MK bukan sahaja ada produk utk kulit wajah dan badan sahaja, malah menghasilkan rangkaian penjagaan khas utk bibir kita. Penting juga sbb kulit bibir juga perlu dijaga rapi, untuk senyuman lebih manis dan menawan kan. sapu lipstick pun smooth je, dan warna bibir akan lebih cantik.

Lebih excited lagi, saya nak memperkenalkan yg the latest dari Mary Kay : Satin Lips Set with Shea Butter, yg bakal menggantikan Satin Lips set yg sedia ada.


Yg seronoknya, yg terbaru ni ada Shea Butter yg best tu uolss, formula diperbaharui. Gitteww..

Kita ada 2 item dalam set utk lipcare ini:-

1. Satin Lips® Shea Sugar Scrub 

- exfoliate atau menanggalkan kulit2 mati dengan lembut utk melembutkan bibir. nnt bibir rasa smooth je. Yg best-nya juga, ia ada biji2 gula halus yg menjadi agen exfoliator, rasa mcm nak makan je, bau pun sedap.. hehe. Di samping itu ada minyak bunga matahari yg terkenal dgn kekayaan Vitamin E dan antioksidanya utk kesihatan kulit. Best kan..

2. Satin Lips® Shea Butter Balm 

- melembapkan bibir dan membuatkan bibir rasa sihat. ada ekstrak Jojoba butter yg menyerupai pelembap dan pelindung semulajadi kulit tubuh kita. Dah double2 pula lembapannya kan. Boleh pakai setiap hari.



Untuk yg ada masalah bibir kering, merekah, pecah2, gelap dan kusam pakai lipstick pun tak nampak cantiks, eloklah amalkan Satin Lips ini secara konsisten. 

For healthy and kissable lips. Opps. hihi.

Satu lagi yg saya suka Satin Lips with Shea Butter yg baru ni ialah dia gunakan Gula Halus sebagai alternative yg bagus utk natural exfoliator.

Haa, bunyi cam best kan. Jom, saya nak pakaikan Mary Kay Satin Lips with Shea Butter yg baru ni pada seramai yg mungkin. 

Berminat nk cuba? PERCUMA saja, jom PM saya cepat2 =)


Intan Alias
Independent Beauty Consultant
Mary Kay Malaysia

Call/SMS/Whatsapp
013-2500507

Email
intanjufflisa@gmail.com


Wednesday, October 12, 2016

Bengkel JOM CANTIK Oktober 2016 - Petaling Jaya

Jom Cantik Workshop kembali lagi. 

Kali ini di Petaling Jaya . 

Misi kami diteruskan utk memcantikkan wanita2 Lembah Kelang. 

Byk aktiviti menarik utk para tetamu. 



Bengkel Kecantikan JOM CANTIK

Tarikh & Masa
23 Oktober 2016 (10am-3pm)

Tempat
Aras 8, Blok 6, VSQ@PJ City Centre
Jalan Utara, Petaling Jaya

*Landmark : LRT Asiajaya, Hotel Armada, PJ Hilton, Federal Highway, 
Brickfields Asia College, Hospital Mata Tun Hussein Onn

Acara Menarik
Hands & Lips Pampering
Facial, Skincare Step by Step
Makeup Session
Career Opportunity / Peluang Kerjaya
Cabutan Bertuah

Save the date 23/10/2016 ya. VSQ@PJCC Jalan Utara Petaling Jaya.

For more info n reservation, please contact :-


Intan Alias 
Independent Beauty Consultant
Mary Kay Malaysia

Call/SMS/Whatsapp
0132500507

Email
intanjufflisa@gmail.com

Thursday, October 6, 2016

Kerjaya Perunding Kecantikan Mary Kay - Rewarding Career


Mary Kay Cosmetics ialah syarikat Skincare dan Kosmetik yg terbaik dari USA dan telah berada di pasaran dunia selama lebih dari 53 tahun. Diasaskan oleh seorang wanita hebat MARY KAY ASH yang mempunyai impian untuk membina sebuat Syarikat Impian or Dream Company utk para wanita.


MARY KAY ASH - Pengasas Mary Kay Cosmetics sejak 1963
Mary Kay Inc. Headquarter in Dallas Texas USA

Image result for mary kay countries
Produk Mary Kay - Skincare, Makeup, Fragrance & Body Care
Terkini, seramai 3.5 juta orang konsultan telah menyertai Mary Kay dari 35 buah negara seluruh dunia.

Pada tahun 2000, Mary Kay telah memasuki pasaran di Malaysia. Kini setelah 16 tahun di Malaysia, lebih dari 10,000 orang Beauty Consultant dan lebih dari 300++ orang Sales Director telah dilahirkan.

National Sales Director (NSD) Pertama di Malaysia

Baru2 ini, Oktober 2016, Mary Kay Malaysia telah mencipta sejarah kerana telah melahirkan seorang National Sales Director Melayu pertama. Apabila seseorang dinobatkan menjadi National Sales Director (NSD), iaitu tangga kerjaya tertinggi yg boleh dicapai di Mary Kay, bermakna beliau telah melahirkan ramai wanita yg berjaya dalam kerjaya ini dan ke arah financial independence atau kebebasan kewangan.


Saya sendiri berada di bawah National Area beliau. Ini bermakna area kami mempunyai ramai Mentor yg berwibawa dan hebat.


Kerjaya bidang kecantikan di Mary Kay terbukti mampu melahirkan ramai wanita dan lelaki yg berjaya dan lebih banyak impian telah dan akan direalisasikan.

Dengan ini, saya ingin membuka peluang dan ingin berkongsi ttg kerjaya sebagai Perunding Kecantikan Profesional di Mary Kay kepada semua warga Malaysia.


Anda boleh menyertai saya untuk :-

(1) Menjadi pengguna produk skincare dan kosmetik MK dan nikmati harga yg lebih murah dari pasaran, dengan dipantau oleh Perunding Kecantikan MK yg bertauliah

ATAU

(2) Menjalankan perniagaan kecantikan profesional dan beretika dgn produk yg berkualiti tinggi dengan modal yg rendah secara separuh masa atau sepenuh masa mengikut masa dan cara yg anda tentukan sendiri dengan bimbingan kami

ATAU

(3) Membina empayar perniagaan anda untuk mencapai kebebasan masa dan kewangan serta untuk merealisasikan impian anda melalui kelebihan platform di Mary Kay

## Kelebihan menyertai kerjaya sebagai Perunding Kecantikan Mary Kay ##

- menjadi pengguna semua produk Mary Kay dengan harga yg lebih murah dari harga retail
- Margin Untung runcit yg tinggi
- kerjaya secara full time or part time
- kerjaya yang fleksibel
- tidak perlukan ruang pejabat atau premis kedai
- Komisyen / Bonus prestasi bulanan
- Promosi Produk Khas Bulanan
- Anugerah Bulanan dan Tahunan
- Pelbagai peraduan dan special campaign yg diadakan dari semasa ke semasa
- Hadiah Cincin Berlian rekaan ekslusif pereka jenama terkenal
- Education and Incentive Trip ke luar negara
- Hadiah Career Car & Pink Car Syarikat
- Hadiah Pakej Percutian Mewah bersama pasangan (Exclusive Honeymoon Trips) 
- On-stage Recognitions and Special Awards
- Beauty, Self Development & Grooming trainings
- Peningkatan dalam Career Ladder

Saya ingin membuka peluang kerjaya lumayan ini kepada wanita dan lelaki yg mempunyai kriteria yg berikut :-

- warganegara Malaysia
- berumur 18 tahun ke atas
- sukakan kecantikan
- sukakan produk Mary Kay
- suka dan sanggup untuk belajar


Ingin menjadi sebahagian dari kami?

Hubungi Saya Segera untuk maklumat lanjut tentang bagaimana anda
boleh memulakan langkah anda di Mary Kay


INTAN ALIAS
Independent Beauty Consultant
Mary Kay Malaysia

Call/SMS/Whatsapp
013-2500 507

Email
intanjufflisa@gmail.com

Monday, August 8, 2016

BEAUTY EVENT INVITATION & MODEL SEARCH for MK DREAM BEAUTIFUL CONTEST 2016



Calling for all women aged 18 and above, to come down to Hotel Felda Residence KT and VSQ PJ this coming 26/8/2016 (Friday) and 28/8/2016 (Sunday) for free makeover and also enjoy a complimentary facial, hand and lip spa, chance to win lucky draws etc. 

This is in conjunction of our Model Search for the Mary Kay Dream Beautiful 2016 contest.
 
You can be one of the contestant too, if interested =)

We have 2 bigger sessions coming this month :-

(1) KUALA TERENGGANU



Date / Time : 
26/8/2016 (Friday) @ 10am - 2pm

Venue : 

Hotel Felda Residence, Jalan Hiliran, Kuala Terengganu 



(2) PETALING JAYA, SELANGOR



Date / Time : 

28/8/2016 (Sunday) @ 10am - 3pm

Venue : 

Level 8, Block 6, VSQ Building Jalan Utara, Petaling Jaya 

(Landmark : Asiajaya LRT, Armada Hotel, Brickfields Asia College PJ, Hospital Mata Tun Hussein Onn)

FYI, The Top 3 of Best Makeover winners at the end of this Dream Beautiful contest, chosen from the participants throughout the country, will win exciting prizes and a fully-sponsored amazing trip, and represent Malaysia to the Dream Beautiful Grand Finale in HONG KONG..!  wahhh.. 

Especially who has a dream of becoming a model, you'll have the chance of being the new face of Mary Kay Asia Pacific, because in HK Grand Finale event, the finalists from Asia Pacific region, will meet the best stylists, photographers, makeup artists, attend modelling and makeup training, everything for FREE..! 

We invite you all ladies, to join the excitement and celebration and stand the chance to be the lucky Winners.. 

Everything starts here


for more details on the Dream Beautiful contest, please refer to this website



Who knows, maybe YOU will be the NEXT Face of Mary Kay Asia Pacific =)
(ala2 macam Next Top Model giteww, hehe) 

So save the date 26/8/2016 and 28/8/2016 and come join us KT or PJ.

please contact me ASAP 
for reservation and more details. 

See u soon.. =)

Independent Beauty Consultant
Mary Kay Malaysia

Call/SMS/Whatsapp
013-2500 507

Email
intanjufflisa@gmail.com


Friday, July 22, 2016

Kelas Kecantikan & Solekan - Ogos 2016 - JOHOR BAHRU

CALLING FOR JOHOREANs @ JB..

Aktiviti akan datang, saya akan turun ke Johor Bahru untuk mengadakan Kelas Kecantikan dan Solekan di Menara Pelangi, JB y'alls..


Kelas Penjagaan Kulit Wajah & Asas Solekan

Tarikh & Masa
Sabtu, 13 Ogos 2016 @ 2pm - 5pm

Tempat
Mary Kay Beauty Centre
Tingkat 14, Menara Pelangi, Taman Pelangi
Johor Bahru

Aktiviti Menarik
Sesi penjagaan tangan, mata & bibir
Sesi Penjagaan Kulit Wajah Step by Step
Sesi Solekan Asas
Individual Consultation

FREE ENTRANCE !

Untuk keterangan lanjut dan untuk book seat anda, jom hubungi saya
segera. Limited seatings ladiess... =)


INTAN ALIAS
Independent Beauty Consultant
Mary Kay Malaysia

Call/SMS/Whatsapp
013-2500 507

Email
intanjufflisa@gmail.com

Thursday, July 14, 2016

Cerah Berseri dengan Mary Kay Melacep Plus+ Luminous System


The latest Mary Kay skincare range antara yang terbaik : MelaCEP Plus+ Luminous !





MelaCEP Plus+ Ultimate Serum



MelaCEP Plus+ Luminous set ini memberikan lembapan dan sekaligus memberi kejernihan/pencerahan tanpa pengelupasan yg berbahaya.

Set ini sesuai utk semua jenis kulit dan ia bertindak secara lembut.

tapi hati2, jika kulit sensitif or berjerawat, saya tak galakkan mula dengan set ini. 
Pulihkan jerawat anda dahulu, bila dah stabil baru boleh upgrade kepada item set MelaCEP ini satu persatu. Sila rujuk Consultant anda ya =)

Set MelaCEP Plus+ ini terdiri daripada 5 beradik, hehe, iaitu:-

Foaming Cleanser
formula buih lembut, memberi lembapan sambil
menanggalkan impurities / kekotoran

Mask
dengan fungsi merawat dan memberi lembapan, mencerahkan tona kulit

Freshener
Melembutkan kulit, meratakan skintone tanpa rasa berminyak

Ultimate Serum
Sgt2 best sebab ia tidak berminyak, menambahkan kejernihan (glowing) dan 
meratakan skintone, memudarkan jeragat dan tompok hitam

Ultimate Cream
Memberi lembapan kepada kulit sehingga 24jam


Siapakah pengguna yang akan menyukai Set Melacep Plus+ ini?

yg berkulit kusam, rasa mcm kulit bertompok2
yg kulitnya dah putih, tapi kurang seri
yg mempunyai masalah JERAGAT atau PIGMENTASI

Key Ingredient
Shitake Mushroom extract - terkenal dengan fungsi memberikan kejernihan kulit

Saya sendiri pakai satu set yang terdiri daripada Pencuci, Softener, Mask, Ultimate Serum dan Ultimate Cream. Mengurangkan kekusaman, menambah lembapan dan kilauan pada kulit.

Berikut adalah salah satu real testimoni pelanggan / kenalan saya yg telah merasai dan menikmati benefit dari
MelaCEP Plus+ skincare range:-



Ni customer saya, dari Kajang, beliau memakai hanya Mary Kay MelaCEP Plus+ Foaming Cleanser dan Ultimate Cream sahaja.

(1) Sunburn kurang
(2) skintone lebih sekata
(3) dapat pujian dari husband beliau, rasanya yg ni paling bermakna sekali kan.. =)


So, amacam?

Nak cuba sendiri? Jom hubungi saya segera untuk free consultation =)



Intan Alias
Independent Beauty Consultant
Mary Kay Malaysia

Call/SMS/Whatsapp
013-2500 507

Email
intanjufflisa@gmail.com

Tuesday, June 7, 2016

PELUANG PEKERJAAN / KEUSAHAWAN DI BIDANG KECANTIKAN BERSAMA MARY KAY


Saya ingin membuka peluang ini kepada wanita/lelaki yg berumur 18 tahun ke atas untuk menjana pendapatan secara full time atau part time dgn menyertai organisasi antarabangsa yg specialized dlm bidang kecantikan lebih 50 tahun, MARY KAY.

Andakah anda seorang yang :-

1. Meminati bidang kecantikan

2. Mencari peluang menambah atau menjana pendapatan secara part time atau full time

3. Mencari peluang perniagaan tanpa modal yg besar, tanpa kedai, tanpa stokist, tanpa pekerja, boleh dilakukan di mana sahaja

3. Ingin meningkatkan keyakinan, ketrampilan dan pembangunan diri (self development)

4. Sukakan rewards, hadiah2 dan penganugerahan berprestij

5. Inginkan peningkatan dan kemajuan dalam kerjaya

6. Ingin menjadi BOSS kepada pekerjaan atau perniagaan sendiri

7. Inginkan pekerjaan yg boleh dilakukan mengikut masa anda sendiri (fleksibel)

8. Suka bekerja sendiri tanpa terikat dgn majikan

Jika anda ada impian dan mencari sekurang2 nya 1 item di atas, TAHNIAH! Saya ingin bertemu dgn anda kerana saya ingin membantu anda.

Kriteria yg saya perlukan dari anda hanyalah :-
- boleh diajar dan belajar
- rajin
- serius dalam mengejar impian anda

*pengalaman tidak diperlukan kerana akan ada sesi latihan intensif untuk anda dari semasa ke semasa


Latihan Intensif (Asas)


Latihan Intensif - Leadership Skills
  
Red Jackets apabila anda mula meningkat dalam kerjaya

Red Jackets and Blue Suits (lebih maju sebagai Directors)

Mega Events - Career Conference & Seminar







Achievements dan Pengiktirafan, exclusive Diamond Rings as rewards

Oversea Trips - Education / Leisure - fully sponsored by MK
First Class Honeymoon Trips for Top Directors, with their spouses - fully sponsored by MK

Exclusive Company Career Car - for FREE


Be an Idol
Pink Career Car Drivers - Trophy On Wheels

We are having fun fun fun..

Semua ini, wajah2 kegembiraan ini, bermula dari sini...




Saya tidak menjanjikan bulan dan bintang, tetapi jika anda bermula somewhere di sini,  and has what it takes, 
insyaAllah, mudah-mudahan anda akan sampai juga dalam merealisasikan impian anda.

Mungkin juga anda ditemukan di sini sebagai titik permulaan dalam
transformasi / perubahan hidup anda dan keluarga kepada yg lebih baik.

In sya Allah.

Jadi, jom hubungi saya utk set temujanji segera. Nak borak2 je pun boleh =)



INTAN ALIAS
Independent Beauty Consultant
Mary Kay Malaysia

Call/SMS/Whatsapp
013-2500 507

Email
intanjufflisa@gmail.com