Copyright & Disclaimer

Semua Tulisan, Artikel dan Imej di dalam Blog ini adalah HAK, KEGUNAAN DAN PERKONGSIAN PERIBADI PENULIS SAHAJA, TIADA KAITAN DGN SYARIKAT ATAU MANA2 INDIVIDU. Harap pembaca semua enjoy dan terima kasih atas kesudian anda singgah di sini. =)

Tuesday, October 18, 2016

Rawatan untuk Bibir Merekah, Kering, Lebam - Mary Kay Satin Lips w Shea Butter





Pernah dengar tentang Shea Butter? Ia sejenis bahan semulajadi diekstrak dari kekacang pohon Shea (Vitellaria paradoxa) dari Afrika. Ia sejenis lelemak berwarna off-white yg banyak digunakan dalam bahan2 kosmetik dan kecantikan.
Shea Butter from a nut of a Shea Tree in Africa

Image result for shea butter lotion recipe


Selalunya kita jumpa Shea Butter ni dibuat sebagai bahan dalam 'body butter' atau lotion. 

Haa, familiar kan.. =)


Shea Butter ni ada pelbagai manfaat utk kulit:-


melembutkan dan melembapkan kulit
SPF semulajadi
mengandungi vitamin E, A dan F yg baik utk kulit yg sihat
antioksida
menganjal dan menegangkan kulit
memudarkan parut or stretch marks
anti-radang
perapi rambut semulajadi
melegakan sunburn atau kesan terbakar

... dan baaanyak lagi.




Bagus kan?

Saya excited sgt sbb MK bukan sahaja ada produk utk kulit wajah dan badan sahaja, malah menghasilkan rangkaian penjagaan khas utk bibir kita. Penting juga sbb kulit bibir juga perlu dijaga rapi, untuk senyuman lebih manis dan menawan kan. sapu lipstick pun smooth je, dan warna bibir akan lebih cantik.

Lebih excited lagi, saya nak memperkenalkan yg the latest dari Mary Kay : Satin Lips Set with Shea Butter, yg bakal menggantikan Satin Lips set yg sedia ada.


Yg seronoknya, yg terbaru ni ada Shea Butter yg best tu uolss, formula diperbaharui. Gitteww..

Kita ada 2 item dalam set utk lipcare ini:-

1. Satin Lips® Shea Sugar Scrub 

- exfoliate atau menanggalkan kulit2 mati dengan lembut utk melembutkan bibir. nnt bibir rasa smooth je. Yg best-nya juga, ia ada biji2 gula halus yg menjadi agen exfoliator, rasa mcm nak makan je, bau pun sedap.. hehe. Di samping itu ada minyak bunga matahari yg terkenal dgn kekayaan Vitamin E dan antioksidanya utk kesihatan kulit. Best kan..

2. Satin Lips® Shea Butter Balm 

- melembapkan bibir dan membuatkan bibir rasa sihat. ada ekstrak Jojoba butter yg menyerupai pelembap dan pelindung semulajadi kulit tubuh kita. Dah double2 pula lembapannya kan. Boleh pakai setiap hari.



Untuk yg ada masalah bibir kering, merekah, pecah2, gelap dan kusam pakai lipstick pun tak nampak cantiks, eloklah amalkan Satin Lips ini secara konsisten. 

For healthy and kissable lips. Opps. hihi.

Satu lagi yg saya suka Satin Lips with Shea Butter yg baru ni ialah dia gunakan Gula Halus sebagai alternative yg bagus utk natural exfoliator.

Haa, bunyi cam best kan. Jom, saya nak pakaikan Mary Kay Satin Lips with Shea Butter yg baru ni pada seramai yg mungkin. 

Berminat nk cuba? PERCUMA saja, jom PM saya cepat2 =)


Intan Alias
Independent Beauty Consultant
Mary Kay Malaysia

Call/SMS/Whatsapp
013-2500507

Email
intanjufflisa@gmail.com


Wednesday, October 12, 2016

Bengkel JOM CANTIK Oktober 2016 - Petaling Jaya

Jom Cantik Workshop kembali lagi. 

Kali ini di Petaling Jaya . 

Misi kami diteruskan utk memcantikkan wanita2 Lembah Kelang. 

Byk aktiviti menarik utk para tetamu. 



Bengkel Kecantikan JOM CANTIK

Tarikh & Masa
23 Oktober 2016 (10am-3pm)

Tempat
Aras 8, Blok 6, VSQ@PJ City Centre
Jalan Utara, Petaling Jaya

*Landmark : LRT Asiajaya, Hotel Armada, PJ Hilton, Federal Highway, 
Brickfields Asia College, Hospital Mata Tun Hussein Onn

Acara Menarik
Hands & Lips Pampering
Facial, Skincare Step by Step
Makeup Session
Career Opportunity / Peluang Kerjaya
Cabutan Bertuah

Save the date 23/10/2016 ya. VSQ@PJCC Jalan Utara Petaling Jaya.

For more info n reservation, please contact :-


Intan Alias 
Independent Beauty Consultant
Mary Kay Malaysia

Call/SMS/Whatsapp
0132500507

Email
intanjufflisa@gmail.com

Thursday, October 6, 2016

Kerjaya Perunding Kecantikan Mary Kay - Rewarding Career


Mary Kay Cosmetics ialah syarikat Skincare dan Kosmetik yg terbaik dari USA dan telah berada di pasaran dunia selama lebih dari 53 tahun. Diasaskan oleh seorang wanita hebat MARY KAY ASH yang mempunyai impian untuk membina sebuat Syarikat Impian or Dream Company utk para wanita.


MARY KAY ASH - Pengasas Mary Kay Cosmetics sejak 1963
Mary Kay Inc. Headquarter in Dallas Texas USA

Image result for mary kay countries
Produk Mary Kay - Skincare, Makeup, Fragrance & Body Care
Terkini, seramai 3.5 juta orang konsultan telah menyertai Mary Kay dari 35 buah negara seluruh dunia.

Pada tahun 2000, Mary Kay telah memasuki pasaran di Malaysia. Kini setelah 16 tahun di Malaysia, lebih dari 10,000 orang Beauty Consultant dan lebih dari 300++ orang Sales Director telah dilahirkan.

National Sales Director (NSD) Pertama di Malaysia

Baru2 ini, Oktober 2016, Mary Kay Malaysia telah mencipta sejarah kerana telah melahirkan seorang National Sales Director Melayu pertama. Apabila seseorang dinobatkan menjadi National Sales Director (NSD), iaitu tangga kerjaya tertinggi yg boleh dicapai di Mary Kay, bermakna beliau telah melahirkan ramai wanita yg berjaya dalam kerjaya ini dan ke arah financial independence atau kebebasan kewangan.


Saya sendiri berada di bawah National Area beliau. Ini bermakna area kami mempunyai ramai Mentor yg berwibawa dan hebat.


Kerjaya bidang kecantikan di Mary Kay terbukti mampu melahirkan ramai wanita dan lelaki yg berjaya dan lebih banyak impian telah dan akan direalisasikan.

Dengan ini, saya ingin membuka peluang dan ingin berkongsi ttg kerjaya sebagai Perunding Kecantikan Profesional di Mary Kay kepada semua warga Malaysia.


Anda boleh menyertai saya untuk :-

(1) Menjadi pengguna produk skincare dan kosmetik MK dan nikmati harga yg lebih murah dari pasaran, dengan dipantau oleh Perunding Kecantikan MK yg bertauliah

ATAU

(2) Menjalankan perniagaan kecantikan profesional dan beretika dgn produk yg berkualiti tinggi dengan modal yg rendah secara separuh masa atau sepenuh masa mengikut masa dan cara yg anda tentukan sendiri dengan bimbingan kami

ATAU

(3) Membina empayar perniagaan anda untuk mencapai kebebasan masa dan kewangan serta untuk merealisasikan impian anda melalui kelebihan platform di Mary Kay

## Kelebihan menyertai kerjaya sebagai Perunding Kecantikan Mary Kay ##

- menjadi pengguna semua produk Mary Kay dengan harga yg lebih murah dari harga retail
- Margin Untung runcit yg tinggi
- kerjaya secara full time or part time
- kerjaya yang fleksibel
- tidak perlukan ruang pejabat atau premis kedai
- Komisyen / Bonus prestasi bulanan
- Promosi Produk Khas Bulanan
- Anugerah Bulanan dan Tahunan
- Pelbagai peraduan dan special campaign yg diadakan dari semasa ke semasa
- Hadiah Cincin Berlian rekaan ekslusif pereka jenama terkenal
- Education and Incentive Trip ke luar negara
- Hadiah Career Car & Pink Car Syarikat
- Hadiah Pakej Percutian Mewah bersama pasangan (Exclusive Honeymoon Trips) 
- On-stage Recognitions and Special Awards
- Beauty, Self Development & Grooming trainings
- Peningkatan dalam Career Ladder

Saya ingin membuka peluang kerjaya lumayan ini kepada wanita dan lelaki yg mempunyai kriteria yg berikut :-

- warganegara Malaysia
- berumur 18 tahun ke atas
- sukakan kecantikan
- sukakan produk Mary Kay
- suka dan sanggup untuk belajar


Ingin menjadi sebahagian dari kami?

Hubungi Saya Segera untuk maklumat lanjut tentang bagaimana anda
boleh memulakan langkah anda di Mary Kay


INTAN ALIAS
Independent Beauty Consultant
Mary Kay Malaysia

Call/SMS/Whatsapp
013-2500 507

Email
intanjufflisa@gmail.com