Copyright & Disclaimer

Semua Tulisan, Artikel dan Imej di dalam Blog ini adalah HAK, KEGUNAAN DAN PERKONGSIAN PERIBADI PENULIS SAHAJA, TIADA KAITAN DGN SYARIKAT ATAU MANA2 INDIVIDU. Harap pembaca semua enjoy dan terima kasih atas kesudian anda singgah di sini. =)

Friday, April 19, 2013

Rutin terkini Skincare Saya.. as of 19/4/2013 =)

assalamualaikum, hai semua..

entri kali ni saya nak cerita tentang rutin harian saya untuk penjagaan kulit wajah saya.

alhamdulillah setelah hampir 12 bulan saya menggunakan skincare Mary Kay tanpa jemu dan dengan konsisten, hari ini telah mengubah / transform kulit wajah saya menjadi semakin sihat, lembap sekata dan tampak lebih muda. hehe.. syukur sgt2.


SET ASAS Dulu dik..
dalam entri testimonial saya yg lepas, saya bermula dengan set asas Botanical Effects (BE) Formula 1 dan 3. Saya gabungkan kerana keadaan kulit saya tidak sekata. Berminyak di bahagian hidung dan kering di kawasan pipi dan dagu. Masa tu saya tak sesuai utk bermula dgn set Timewise kerana kulit saya tidak cukup 'tahan' dgn kekuatan formula dalam range Anti Penuaan.

tapi takpe, atas nasihat consultant saya pada masa tu, saya hanya boleh upgrade ke set Timewise selepas kulit saya betul2 sihat dan masalah uneven skin saya dipulihkan terlebih dahulu.

dengan tekun dan sabar selama lebih lurang 10 bulan, saya gunakan set asas botanical sehingga 2 set (4 item iaitu Cleanser, Mask, Freshener dan Moisturizer), then barulah kulit saya betul2 sihat dan seimbang minyak dan air (kelembapan). Tapi Mask BE masih tak bertukar tubenya kerana masih byk (hanya guna 2 kali seminggu shj).

PENJAGAAN MATA - kritikal untuk saya..
Selain itu, from day-1 juga saya telah memakai Timewise Targeted Action Eye Revitiliser untuk mengurangkan hitam dan garisan halus bawah mata. Alhamdulllah lingkaran gelap saya makin pudar sedikit demi sedikit. Bare in mind that cara hidup dan pemakanan juga mempengaruhi result kepada kulit saya especially di bahagian mata. Ini adalah kerana kawasan kulit mata adalah kawasan 8kali lebih sensitif dari bahagian lain. Sbb itu penjagaan rapi dan konsisten amatlah penting.

Untuk itu, saya juga telah menambah rutin penjagaan mata saya dengan TW Eye Firming cream utk anjalkan semula kulit mata saya yg sedikit kendur. huhu, kendur sbb habit saya yg suka gonyoh2 mata. jangan buat ya kawan2... nnt mata kedut macam i kan dah susah nk baiki balik. huhuhu..

YEY.. Dah Boleh Upgrade ke set Anti-Ageing Timewise! =)
Saya juga mula upgrade set skincare saya kepada set Anti Penuaan Timewise. Bermula bulan lepas (Mac 2013) saya mula memakai pelembap Timewise (untuk kulit normal dan kering), supplement Serum-C, oil free hydrating gel untuk menambah dan mengekalkan kelembapan yg sekata. 

Saya juga telah mula menggunakan set Timewise Microdermabrasion (step 1 & 2) untuk mengecilkan pori2 saya dan melicinkan kulit. Micro-D ini ada ditawarkan di spa dan salon tapi kosnya agak mahal. So amatlah berbaloi utk saya buat sendiri di rumah dgn set dari Mary Kay. Senang sgt2..  =)

Bila kulit dah lembap dan licin, tangan ni asik rasa nak belai2 je pipi yg semakin licin. hehe. Seriously!

FOUNDATION dan Mekap
Tidak dilupa juga, saya menggunakan Foundation Primer dengan SPF 15 utk mecantik dan melancarkan aplikasi TW liquid Foundation saya. dan foundation akan tahan lebih lama dan sekata. 

Untuk bedak asas, saya menggunakan TW Liquid Foundation jenis Luminous dan Matte (combine these two utk tampak lebih glow)


Sekarang saya appreciate sgt kelembapan kulit wajah saya. Next mission dan ongoing mission ialah untuk saya merawat kedutan bawah mata saya dan buat brightening treatment pula. wahhhh tak sabar nk lihat hasilnya..


Untuk pertanyaan tentang penggunaan produk dan konsultasi percuma, boleh la hubungi saya ya.

INTAN ALIAS
Independant Beauty Consultant
Mary Kay Malaysia
013 2500 507 (Call/SMS)
019 236 8847 (Whatsapp/SMS)
intanjufflisa@gmail.com

Wednesday, April 17, 2013

Perniagaan Mary Kay Untuk Golongan Muda @ Gen-Y

Assalam semua,

hari ni saya nak cerita tentang peluang perniagaan kecantikan Mary Kay yang menarik minat saya.

kalau tengok pada tajuk, ya saya mengakui muda mudi zaman sekarang sudah mula menunjukkan minat dalam bidang perniagaan terutamanya perniagaan yg mobile / mudah alih yang senang dikendalikan dan kos yg rendah.

Terus terang saya katakan bahawa Mary Kay ialah jawapan pada golongan ini yg mencari peluang perniagaan yg amat menitikberatkan soal pengurusan/pengendalian masa, kemudahan dan fleksibiliti dalam aktiviti perniagaan mereka.

Sebenarnya, Mary Kay adalah perniagaan yg sgt mudah. Modus operandinya cukup simple dan straight foward, iaitu hanyalah Kelas Penjagaan Kulit Wajah (Skin Care Class). daripada SCC inilah perniagaan seorang consultant Mary Kay berkembang. Ia tidak perlukan premis kedai atau salon, boleh dijalankan dari rumah dan di mana sahaja. Prospect juga luas dalam dan luar negara. Tidak perlukan stock inventory yg banyak, kerana konsepnya tiada stokist dan semua urusan penbelian dan penghantaran dilakukan secara online (internet).

Kesimpulannya, ciri-ciri perniagaan Mary Kay:-

- ringkas, mudah -
- mobile / setempat -
- masa yg fleksibel -
- produk kecantikan yg berkualiti tinggi dan harga mampu milik -
- prospect / pasaran yg luas -
- sesuai utk peringkat umur Gen-Y dari 18 tahun dan ke atas -
- perniagaan secara online / IT savvy -
- modal yg kecil -
- tidak perlu menjadi stokist -
- imej dan kaedah perundingan profesional -

Jadi, untuk anda yang mula ingin berjinak2 dalam bidang perniagaan kecantikan (yg mmg mendapat permintaan hangat) dan mempunyai ciri2 seperti di atas, boleh la menghubungi saya untuk keterangan lanjut tentang perniagaan MK yg amat sesuai utk semua golongan terutamanya Gen-Y. Consultation adalah PERCUMA.. !



INTAN ALIAS
Independant Beauty Consultant
Mary Kay Malaysia

(Call/SMS/Whatsapp)
013 2500 507 

intanjufflisa@gmail.com

Thursday, April 11, 2013

Jemputan ke Beauty Workshop ZUMBA-ZUMBA BEAUTY PARTY - 28/4/2013

Hi Ladies!

Kami sekali lagi akan mengadakan Bengkel Kecantikan dalam April 2013 ini, kali ini bertemakan ZUMBA MEOW MEOW.. heheh unik kan nama tema kita. =)

kerana kita nak celebrate trend terkini dengan memakai pakaian dengan element cat print (harimau, leopard dll). Mesti meriah n vogue gitu.. hihi

Bayaran adalah sebanyak RM10 sahaja utk tempahan tempat duduk dan penyediaan lunch set. Amat2 berbaloi dengan info dan sesi praktikal yg akan anda experience nanti.

So, jom register dan jangan lepaskan peluang ini ya!

Jumpa anda di sanaaaa... =)





Untuk keterangan lanjut dan booking seat anda, sila hubungi..


INTAN ALIAS
Independant Beauty Consultant
Mary Kay Malaysia

013 2500 507 (Whatsapp)

intanjufflisa@gmail.com

Friday, April 5, 2013

JOM Cantik Bersama Kami di Mary Kay

JOM Cantik Bersama Kami di Mary Kay

Just nak share antara beauty workshops dan classes yang telah kami anjurkan.

Antara yang terkini di bulan Feb & Mac 2013 ialah di Tanjung Malim Selangor, Johor Bahru & Yong Peng Johor dan di sekitar Kuala Lumpur & Petaling Jaya.

 Di Medan MARA Kuala Lumpur

Di UPSI Tanjung Malim, Selangor 

Di Johor Bahru, Johor

COMING SOON APRIL di Yong Peng, Johor dan Petaling Jaya, insyaAllah tak lama lagi. Tarikh di-confirm-kan kemudian.

MAKEOVER with Mary Kay

Ini ialah contoh makeover yg dilakukan oleh salah seorang pengguna dan pelanggan saya. Beliau menggunakan Botanical Effects skincare dan cosmetic kami.

Best kan transformation beliau!

Nak buat makeover seperti ini, jom jangan malu2 hubungi Intan atau perunding kecantikan Mary Kay anda ya. =)

Untuk temujanji makeover class / session, atau untuk mengadakan beauty workshop di tempat anda, atau berminat untuk menceburkan diri dalam karier Beauty Consultant Mary Kay, boleh hubungi saya ya.

Saya akan membantu anda.

Book NOW!

INTAN ALIAS
Independant Beauty Consultant
Mary Kay Malaysia
013 2500 507
intanjufflisa@gmail.com