My Transformation


Copyright & Disclaimer

Semua Tulisan, Artikel dan Imej di dalam Blog ini adalah HAK, KEGUNAAN DAN PERKONGSIAN PERIBADI PENULIS SAHAJA, TIADA KAITAN DGN SYARIKAT ATAU MANA2 INDIVIDU. Harap pembaca semua enjoy dan terima kasih atas kesudian anda singgah di sini. =)

Friday, February 19, 2016

Perbezaan Antara Mary Kay CC Cream dan MK Timewise Liquid Foundation

Saya selalu terima message yang bertanyakan apakah perbezaan antara Mary Kay CC Cream dengan Timewise Liquid Foundation?

Terima kasih atas pertanyaan anda itu. It's a good question =)

Ya, mari saya cerita sikit kawan2 =)

Kedua2nya mempunyai ciri dan kelebihan masing2. Yg paling penting ialah untuk mengetahui keperluan dan jenis kulit anda utk disesuaikan dengan pilihan foundation masing2 dan yang pastinya ia merupakan sebahagian dari rutin penjagaan wajah harian kita =)

Saya senaraikan secara ringkas di bawah ini ya :-

Mary Kay CC Cream Vs Timewise Liquid Foundation (TW LF)


1. CC Cream utk yg mahukan litupan ringan (light coverage), TM LF untuk medium coverage.

2. CC Cream ada SPF15, TW LF tiada SPF.

3. CC Cream lebih sesuai utk yg berkulit kering n normal, tidak berapa sesuai utk yg oily skin. Jika kulit anda berminyak, disarankan TW LF jenis Matte finish.

4. CC Cream ada fungsi melembapkan kulit, TW LF tiada.

5. CC Cream ada 4 shades shj, manakala TW LF ada dlm 10 jenis shades (Matte + Luminous).

6. Kedua2 CC Cream n TW LF mempunyai ciri2 anti penuaan, boleh menutupi cela, buildable coverage, tidak menutupi pori (non comodogenic) so kulit still boleh bernafas dgn baik.

7. Kedua2nya boleh di-top up dgn Mineral Powder atau Translucent Powder untuk flawless finish.


Okay, there you go. Harap dapat bantu clear sikit persoalan anda kan. 

So, mcm mana, anda dah boleh decide yg mana satu idaman kalbu? hehe..

Atau anda nak saya tolong pilihkan dan sesuaikan dgn keperluan n jenis kulit anda?

Boleh je saya tolong, just give me a call/message okay =)

P/S : utk full entry tentang Mary Kay CC Cream, jom klik sini ya


INTAN ALIAS
Independent Beauty Consultant
Mary Kay Malaysia

Call/SMS/Whatsapp
013-2500 507

Email
intanjufflisa@gmail.com

No comments:

Post a Comment