Copyright & Disclaimer

Semua Tulisan, Artikel dan Imej di dalam Blog ini adalah HAK, KEGUNAAN DAN PERKONGSIAN PERIBADI PENULIS SAHAJA, TIADA KAITAN DGN SYARIKAT ATAU MANA2 INDIVIDU. Harap pembaca semua enjoy dan terima kasih atas kesudian anda singgah di sini. =)

Thursday, September 14, 2017

*NEW* Mary Kay Timewise Repair - Untuk Kulit Matang




Kita ada satu lagi ahli keluarga baru dalam range skincare Mary Kay.


Diberi nama TIMEWISE REPAIR VOLU-FIRM yang dicipta khas utk pengguna yg berkulit matang (umur 35 tahun dan ke atas) yg mempunyai tanda2 penuaan.

Focuses on anti-ageing yg sgt2 advanced dgn ingredient yg terbaik dan terkini. Gitteww.. 

Basically ia adalah versi upgraded daripada range Timewise Plus+ yg terdahulu, cumanya dah improve dari segi teknologi dan ramuan.

                   


Jom kita tgk the main ingredient utk TWR ini, ada 3 komponen utama yg memainkan perana dalam melawan kerosakan kulit yg terdajulu dan tanda penuaan yg 'advanced' :-

TRIPEPTIDE 1 - akan support process pembaikpulihan kulit daripada kerosakan lampau

TRIPEPTIDE yg menggalakkan penghasilan HYALURONIC ACID yg memberi dan lock kelembapan dalam kulit. utk memberi efek kulit yg tegang dan terangkat.

PLANT STEM CELL yg membantu lindungi dan improve keanjalan kulit.

Basically, set Timewise Repair ni kaya dengan antioksidan untuk membaiki dan menghalang daripada kerosakan lampau. Ye la kan, kulit kita dah banyak terdedah dgn pelbagai pencemaran, sinaran UV, melalui hari2 yg stress, lifestyle yg hectic, pemakanan yg tak seimbang dsb. Mesti affected juga kepada kesihatan kulit kita.

Lalu semua faktor ini antara menyumbang kepada terbitnya tanda2 penuaan yg adakalanya sgt obvious dan sukar utk dikurangkan.

Timewise Repair Volu-Firm Basic Set


Jom kita tgk satu per satu item2 yg ada dalam set TW Repair ini :-

(1) Foaming Cleanser
- cleanser sgt moisturizing, lembut. Sesuai utk yg berkulit normal dan kering yg sgt2 memerlukan extra moisture.

(2) Lifting Serum
- serum ini membantu utk memberi ketegangan dan rasa 'gebu', mengurangkan garis kedutan.

(3) Day Cream with SPF 30
- sejenis moisturiser yg tahan selama 12 jam utk dipakai pada waktu siang. ada perlindungan UV utk elakkan kulit drp burn

(4) Night Treatment with Retinol
- membantu membaikpulih kulit, menjadikan lebih sihat dan radiant, melawan garisan dan kedutan
- menyamaratakan skintone
- dipakai waktu malam, moisturiser ini tahan utk 12 jam

(5) Eye Renewal Cream
- ibarat krim rawatan mata all-in-one : utk menegangkan kulit kawasan mata
- bantu masalah mata kendur, eye bag, dark circle, mata letih dan kering
- moisturiser utk mata, moisture tahan selama 12 jam

Timewise Repair Volu Firm Radiance Facial Peel

Timewise Repair Volu-Firm Deep Wrinkle Filler


Dan kita ada 2 item yg menjadi Supplement dalam set ini, iaitu :-

(6) Revealing Radiance Facial Peel
- wajah lebih berseri, kulit jadi lebih licin, lebih cerah n sekata

(7) Deep Wrinkle Filler
- mengurangkan garis penuaan yg ketara (di dahi, smiling line, atas bibir, tepi mata)


Memang kita tak dapat melawan masa n melawan penuaan sbb ianya kitaran semulajadi kita as manusia yg hidup. Tapi tak salah nak berusaha utk meminimakan tanda2 penuaan daripada terbit kan.

Utk yg berumur lebih matang (40an, 50an, 60an), saya amat suggest this Timewise Repair range dan pakailah full set, baru nampak kesan yg maksimum.

But still, utk yg pertengahan 30an, boleh mix dgn Timewise yg biasa. Try la Facial Peel, best wooo..


Untuk mencuba sendiri? Perlukan personal consultation, jom hubungi saya kita sembang2 ok!



Intan Alias
Independent Beauty Consultant
Mary Kay Malaysia

Call/SMS/Whatsapp
013-2500507

Email
intanjufflisa@gmail.com


2 comments:

  1. Untuk mereka yang kulit berminyak sesuai x set TWR ini. Saya menggunakan cleanser dan serumnya setakat ini.

    ReplyDelete