Copyright & Disclaimer

Semua Tulisan, Artikel dan Imej di dalam Blog ini adalah HAK, KEGUNAAN DAN PERKONGSIAN PERIBADI PENULIS SAHAJA, TIADA KAITAN DGN SYARIKAT ATAU MANA2 INDIVIDU. Harap pembaca semua enjoy dan terima kasih atas kesudian anda singgah di sini. =)

Sunday, March 19, 2017

Jemputan ke Bengkel Solekan JOM CANTIK Mac 2017


Jemputan ke Bengkel Solekan JOM CANTIK Mac 2017

Anda suka mekap, dan suka makeover percuma? 

JOM datang ke Bengkel Solekan kami !

Saya perlukan beberapa wanita berumur 20tahun ke atas
untuk menjadi model makeover saya semasa bengkel ini.

Cenderahati Istimewa untuk yg contact saya untuk hadir!

Don't Miss This ya ladies.. limited seatings available...


BENGKEL SOLEKAN & PENJAGAAN KULIT WAJAH
JOM CANTIK

Tarikh & Masa
26 Mac 2017 @ 2pm - 5pm

Tempat
D'Butterflies Centre
Bandar Tun Hussein Onn, Cheras KL

(landmark : AEON Big Cheras, Restoran Gulai Panas, Maths Clinik Tuition Cheras, Diva Aestetic)

Aturcara Menarik
Penjagaan Kulit Wajah Langkah demi Langkah
Spa Tangan dan Bibir
Sesi Solekan
Cabutan Bertuah

Segala peralatan dan bahan mekap disediakan.
Anda hanya datang, rileks dan enjoy ya!

Pendaftaran masih dibuka untuk menjadi model makeover saya. 

Kemasukan adalah PERCUMA!

Limited Seatings, so HURRY ladies.. =)

Cepat2 reserve seats anda sebelum kuota penuh okay..

Hubungi saya segera..

INTAN ALIAS
Independent Beauty Consultant
Mary Kay Malaysia

Call/SMS/Whatsapp
013-2500 507

Email
intanjufflisa@gmail.com



Saturday, March 18, 2017

Real Life Story - Pengguna Mary Kay

Lagi real life testimony daripada pengguna setia Mary Kay skincare yang telah dibantu.

Beliau ialah team member saya sendiri, Syida dari Puchong. Berumur 27thn, masih bekerja di sektor awam. Beliau jalankan MK nya secara part time.

OK, a little background tentang bagaimana saya consult beliau.. 

Saya mengenali Syida menerusi social media pada 2014, beliau telah meminta saya untuk consult kulitnya dan pada masa yg sama, beliau memberitahu hasratnya utk menyertai karier sebagai Perunding Kecantikan.

                    

Saya turun dari KL utk bertemu Syida di Johor Bahru ketika itu. Situasi kulitnya pada permulaan ialah beliau mempunyai kulit yg kering dan kusam, uneven skintone. Selepas sesi skincare dan makeup bersamanya, saya suggest utk beliau mulakan dgn set Botanical Effects, umurnya masih awal 20an ketika itu. 

Selain skincare, Syida juga menggunakan rangkaian foundation dan solekan Mary Kay. Beliau suka sebab rasa ringan dan pelihara kulit. Seronoknya Syida masa tu. Dh rasa dan jumpa produk yg sesuai kan.

Lantas Syida mengambil langkah yg bijak dengan terus sign up sebagai Beauty Consultant, kerana beliau ingin memakai produk MK dgn harga yang lebih murah dari pasaran (sbb as a BC, we get the special discount, banyakk % nya uols.. hehe) dan pada masa yg sama, ingin pursue cita2 dan minat beliau dalam bidang kecantikan. Sgt2 excited!

Saya bimbing dan bantu beliau menerusi kelas2 pembelajaran yg Mary Kay sediakan, aktiviti-aktiviti kelas kecantikan, unit  meeting mingguan, personal coaching dan juga berbekalkan passion beliau dalam indusri kecantikan ini, sehingga kini.  

Ada satu tempoh dulu, di mana Syida mengalami sunburn yg teruk kerana berpanas dlm jangka masa yg lama. Namun begitu beliau tetap tak berputus asa, tetap teruskan pemakaian produk MK dgn pemantauan dari saya. After few months, skin beliau mula pulih perlahan2. Alhamdulillah.

Saya 'assess' sekali lagi kulitnya, dan saya minta beliau utk upgrade range dari Botanical kepada range Antipenuaan or Antiageing, iaitu Timewise. Range yg best-seller dalam MK. Lagipun tgk umurnya pun dh sesuai utk set Timewise. So why not, terus la upgrade kan.                          
Setelah bertukar kepada set Timewise, perkembangan kulit beliau semakin baik. Pada 2016 beliau menggunakan set Timewise sehingga kini. Kulitnya makin sihat, nampak smooth. Penampilan kulit wajah juga sangat berbeza as of now berbanding ketika beliau di usia lebih muda beberapa tahun lepas. Magic kan Mary Kay products ni =)



Saya upgrade lagi skincare routine Syida, sy sarankan utk Syida start pakai serum. Serum yg pertama saya suggest dia pakai ialah serum terbaik dalam range antipenuaan Timewise, iaitu Mary Kay Timewise Replenishing Serum-C. 


Sebahagian dari rutin skincare harian Syida, termasuklah Serum-C =)

Timewise Replenishing Serum-C ini sgt popular di kalangan pengguna tegar Mary Kay, kerana efek yang cepat, membuatkan kulit wajah kelihatan awet muda dan berkesan. Boleh baca selanjutnya di entry saya yg lepas, klik [ di sini ] ya =)

OK, balik pada cerita tadi, =)



Hanya selepas 3 bulan ++ penggunaan Serum-C yg konsisten (Syida bermula akhir Nov2016), 2 kali sehari, kini ternyata tampak lebih berseri dan awet muda berbanding 2 tahun sebelumnya. Lebih anjal, tegang, berseri dgn pipinya yg semakin toink toink.. suka betul dia. Hihi. Tp best part nya, bukan Syida sorang je yg perasan, org lain pun dah start tegur perubahannya. Siapa yg tak seronok kan. Investment yg sangat berbaloi2.


Sebelum dan Selepas Timewise. Yang selepas tu gambar tanpa mekap uolss...
Sihat dan cantik kan =)


Dibandingkan beberapa tahun lepas di mana beliau perlu pakai mekap dan touch ups yg lebih tebal sbb nk cover tone yg tak sekata di wajahnya. Kini hanya sapuan foundation yg nipis pun dah setel. Best kan..

Inilah dinamakan natural beauty. Put less makeup on sbb kulit dh semakin sihat dan cantik. Makeup pun hanya sekadarnya, utk protection dari UV rays, debu n habuk, dh nampak cantik. Tak perlu nk tebal2 sgt dah. 


Kini, selain memiliki kulit wajah yg semakin cantik dan sihat, Syida sedang meningkat dalam kariernya dan mula mengorak langkah untuk menjadi seorang Red Jacket dan Leader. Alhamdulillah. Saya sangat bangga dan gembira dgn peningkatan beliau. 


Lovely Syida in 2017, a Mary Kay Ambassador  Syida with Beauty Consultant image


Syida mula berkongsi tentang produk Mary Kay bersama wanita2 lain.
Mencantikkan wanita adalah passion dan minat beliau.


Personal Coaching bersama Senior kami yg tersayang, ESSD Rokie =)

Saya, Syida dan yg lain juga menghadiri Unit Meeting mingguan. Gambar ni adalah generasi dari team saya.
Alhamdulillah, team mereka juga makin mekar berkembang =)
UM mingguan ini adalah penggerak dan tpt kami belajar dari mentor kami.
Selain itu, kami juga dpt mengeratkan silaturrahim sesama sisters kami yg lain.
Selain Unit Meeting, kami juga hadir sesi pembelajaran khas seperti
Product Knowledge Workshop ini. Belajar tentang produk dan bagaimana
kami  boleh bantu masalah kulit customers. Byk lagi sesi pembelajaran spt ini. Best sgt2.

Bersama key leaders saya, FISD Mariati dan SBC Syida, soon to be Red Jacket.
Doakan ya =)

Saya bersama Syida dan generasi Leaders dari team beliau.
So proud of them, alhamdulillah =)

Inilah kami di Mary Kay. Misi kami ialah memperkayakan kehidupan wanita. Miliki kulit yg cantik dan sihat, amalkan nilai2 murni dalam kehidupan, diri dan keluarga makin happy, dan poket berisi. Platform yang sangat best dan menepati naluri kita sebagai wanita.

Kini, Mary Kay telah memperkayakan kehidupan lelaki juga (sebab dah semakin ramai Leaders dari kalangan lelaki). Siapa kata bidang kecantikan hanya untuk wanita.. hihi



So, anyone yg nakkan free consultation ttg ur skincare routines, ada situasi kulit yg nak diatasi, jgn malu2, boleh hubungi saya ya, utk saya bantu memberi khidmat nasihat seperti anak didik saya ni.



Yg nak free makeover pun sangattttlah dialukan utk book ur slots with me. Happy to make u look and feel beautiful =)

Atau anda ingin menjadi seperti Syida? Bukan setakat Syida seorang saja yg ada transformasi begini, ramaii lagi sepertinya di Mary Kay. Malah di Malaysia, ada yang nk capai level Jutawan pun. Semakin Cantik, Berpenampilan, Bahagia, Kaya, Berjaya, insyaAllah.

So jom, kita cerita2 lagi ok, during coffee perhaps. PM saja saya ya  =)

INTAN ALIAS
Independent Beauty Consultant
@
Future Independent Sales Director
Mary Kay Malaysia

Call/SMS/Whatsapp
013-2500 507

Email
intanjufflisa@gmail.com