Copyright & Disclaimer

Semua Tulisan, Artikel dan Imej di dalam Blog ini adalah HAK, KEGUNAAN DAN PERKONGSIAN PERIBADI PENULIS SAHAJA, TIADA KAITAN DGN SYARIKAT ATAU MANA2 INDIVIDU. Harap pembaca semua enjoy dan terima kasih atas kesudian anda singgah di sini. =)

Wednesday, June 26, 2013

Kiss Personality - Mengetahui Personaliti melalui Bentuk Bibir Anda =)

hi ladies =)

yeayy, hari ni saya buat Lip Personality Test. 

Dikatakan melalui bentuk bibir kita boleh mengagak dan mendapat gambaran tentang personaliti seseorang. ada beberapa bentuk bibir yg menggambarkan *personaliti kita sama ada kita ni seorang yang:-

1. Divine Diva - anda mempunyai kuasa pemikat dan karisma

2. Hippie Chic - anda  mempunyai minda yg cekap, karekter pemenang dan daya penarik serta gaya yg hebat

3. So You-nique - anda seorang individu yg sejati, berjiwa bebas dan membuat peraturan sendiri

4. Lucky Charmer - anda seorang yg kreatif, cergas, inovatif dan sangat menghiburkan

5. Opti-mystique - anda seorang yg yakin dan optimistik

6. Livin' Out Loud - anda seorang yg peramah, cergas, berbakat dan bijak dalam komunikasi

7. Expressionista - anda seorang yg berimaginatif dan berani menyuarakan pendapat serta sukakan adventure

8. Handle-With-Care - anda sgt intuitif dan sensitif/peka, dgn minda yg tajam dan jelas

9. Glow Girl - anda penuh bersemangat, mempunyai pendirian yg kuat

10. Passion Forward - anda seorang idealis, suka memberi dan peramah




So saya pun saja je cuba nak tengok what my lips are saying about me =)

here goes nothing..



percubaan beberapa kali untuk mempastikan bentuk bibir saya.

dan akhirnya..


Bentuk bibir seperti ini menunjukkan saya seorang yg berpersonaliti 

"OPTI-MYSTIQUE" ... =)



hm, ada betulnya juga kerana saya sentiasa mencari sebab agar saya sentiasa positif dan bersangka baik. dengan ini, saya tidak risaukan sangat apa yg diperkatakan orang lain dan sentiasa memandang ke depan insyaAllah =)

oh by the way, lipcolor yg saya gunakan utk Kiss Personality ini ialah MK Creme Lipstick Toffee. Warna universal yg sesuai utk semua bibir =)

So, apa agaknya personaliti anda..?

Jom ! Bersama saya  untuk mengetahuinya melalui game KISS PERSONALITY bersama MK!

Boleh diselitkan dalam girlfriends gathering anda, so takde la boring sgt kann =)

Don't Forget To Smile ya!

Intan Alias
Mary Kay Beauty Consultant
Mary Kay Malaysia

Call/SMS/Whatsapp
013- 2500 507

Email
intanjufflisa@gmail.com

Friday, June 14, 2013

Testimonial - Makeover bersama Mary Kay

Alhamdulillah, syukur kerana saya diberi kepercayaan dan peluang untuk membantu ramai wanita untuk improve-kan keadaan penampilan wajah mereka. 

Berikut ialah antara makeover favorite saya. Unfortunately byk lagi yg tidak sempat saya rakamkan. Maybe next time =)

Walaupun baru hanya sekadar sekali mencuba rangkaian produk MK, secara percuma, terdapat perbezaan dan mereka semua berpuas hati, Alhamdulillah.

Personally, terbit rasa kepuasan dan kegembiraan dalam hati saya melihat mereka tersenyum memuji penampilan mereka selepas di-makeover, walau hanya dengan solekan yg minima. Furthermore, mereka semua telah mencuba skincare MK secara lengkap yg sesuai dgn keadaan dan keperluan kulit masing2.

Tidak kira jauh dan dekat, dari Selatan ke Timur tanahair saya bertemu dgn wanita2 ini yang sama2 mengambil berat akan kesihatan dan kecantikan. Atas sebab itu, misi saya akan diteruskan untuk membantu lebih ramai wanita di luar sana.

Jika anda juga inginkan makeover percuma seperti mereka ini, jangan malu jangan segan, hubungi saya hari ini ya =)


INTAN ALIAS
Independent Beauty Consultant
Mary Kay Malaysia

Call/SMS/Whatsapp 
013-250 0507

Email to intanjufflisa@gmail.com


Petaling Jaya

Kuala Terengganu


Yong Peng, Johor

  

Kuala Lumpur


Kuala Lumpur


Puchong, Selangor


Puchong, Selangor




Monday, June 10, 2013

Jemputan ke "Beauty Come To Me" Workshop Jun 2013

Saya ingin menjemput anda ke Bengkel Kecantikan kami 
pada akhir bulan June ini. =)


Tarikh & Masa 
23 Jun 2013 (Ahad), 10pagi - 3 petang

Tempat
Mary Kay Beauty Center (HQ)
Jaya 33, Petaling Jaya

Aktiviti
Hand & Lip Spa
Skincare & Facial Step by Step
Make up Session
Discover MK World
Career Opportunity
Lucky Draw etc

Untuk tempahan seating, sila hubungi Intan segera kerana tempat adalah terhad ya =)

See You There !

INTAN ALIAS
Independent Beauty Consultant
Mary Kay Malaysia

Call/SMS/Whatsapp
013-250 0507

Email
intanjufflisa@gmail.com

Testimonial - Timewise Anti Ageing & Botanical Effects

Hari ni saya nak kongsikan testimonial saya sendiri yg menggunakan rangkaian MK Timewise Skincare selama lebih kurang 3 bulan 
(mac - june 2013)

Alhamdulillah, kulit saya kelihatan bertambah muda (diskaun a few years haha), lebih sihat, lembut dan licin.



Gambar yg atas ni masa July 2012, lepas 2 bulan menggunakan Botanical Effects set.


Ini yg terkini sekitar awal June 2013 =)

Pada peringkat awal selama 10 bulan yg pertama, saya telah menggunakan Botanical Effects set sebanyak 2 set, then baru kulit saya bersedia utk Timewise set. 

Dengan knowledge, pendedahan kepada cara2 untuk mendapatkan kulit yg sihat dengan cara yg selamat dan optimum, ditambah dgn consistency dan kesabaran, telah membantu diri saya untuk mendapatkan result pada hari ini.

Syukur kini saya lebih yakin utk berhadapan dgn orang ramai dengan penampilan dan wajah yg lebih fresh walaupun tanpa mekap yg tebal.

Saya ingin membantu dan berkongsi dengan sesiapa shj yg mempunyai masalah dengan kulit mereka dan yg ingin mengubah penampilan.

Jom hubungi saya hari ini untuk rundingan percuma anda.

I Love My Mary Kay =) 


INTAN ALIAS
Beauty Consultant
Mary Kay Malaysia

Call/SMS/Whatsapp 
0132500507

Email ke intanjufflisa@gmail.com