My Transformation









Copyright & Disclaimer

Semua Tulisan, Artikel dan Imej di dalam Blog ini adalah HAK, KEGUNAAN DAN PERKONGSIAN PERIBADI PENULIS SAHAJA, TIADA KAITAN DGN SYARIKAT ATAU MANA2 INDIVIDU. Harap pembaca semua enjoy dan terima kasih atas kesudian anda singgah di sini. =)

Friday, November 23, 2012

MK Timewise Replenishing Serum+C

Hari ini saya nak bercerita tentang salah satu produk MK dalam rangkaian Anti Penuaan (Anti Ageing). Antara yg termantap dan favorite item hehe.

iaitu..


FAKTA : Badan tidak dapat menghasilkan Vitamin C ataupun menyimpannya sendiri. Sebab itu kita memerlukan bekalan yang berterusan. Menurut ahli dermatologi dan ahli sains penyelidikan, Vitamin C memainkan peranan yang signifikan dalam merangsang sintesis kolegen penegang kulit; sebab itulah ekstrak vitamin ini dianggap bermanfaat sebagai ramuan penjagaan kulit.

Kegunaan TWR Serum+C :-
- Serum yang kaya dengan antioksidan ini dirumus dengan ramuan yang memperkuat kolagen baru, mengekalkan kolagen sedia ada supaya tidak terurai.

- Serum ini mengandungi ramuan yang dikenal pasti dapat menyokong elastin, sejenis protein yang membekalkan keanjalan atau “spring” kulit.

Apa istimewa Serum berbanding krim atau gel?
- Serum mempunyai molekul paling halus utk penyerapan nutrien dan vitamin dengan lebih cepat dan lebih jauh ke dalam lapisan kulit berbanding gel / krim. 

- Serum adalah medium utk membawa nutrien dan vitamin yg penting utk kulit. Manakala gel/krim biasanya utk pelembapan di permukaan kulit shj dan tidak meresap jauh ke lapisan bawah kulit. 

- Serum adalah berasaskan air (sbb tu ia jernih), teksturnya ringan dan sesuai utk semua jenis kulit. Selalunya didatangkan dalam skin care rangkaian anti-ageing / anti penuaan.

RAMUAN UTAMA DAN FUNGSINYA



Ekstrak Buah Delima (Punica granatum)

Buah delima sering dirujuk sebagai “buah super” kerana ia mengandungi banyak jenis vitamin. Buah ini mempunyai paras vitamin yang tinggi, vitamin lain dan antioksidan, yang telah digunakan berabad-abad lamanya untuk membantu mengurangkan kesan tekanan pengoksidaan.





Ekstrak Kakadu Plum (Terminalia ferdinandiana)
Ekstrak ini diperoleh daripada kakadu plum, sejenis buah yang mempunyai kepekatan Vitamin C yang tertinggi. Contohnya, jumlah Vitamin C dalam 3 ½ auns kakadu plum ialah 3000 mg, sementara jumlah yang sama bagi oren hanyalah 50mg. sahaja



Ekstrak Camu Camu (Myrciaria dubia)

Buah camu camu, iaitu sumber ekstrak ini dikenal pasti mempunyai Vitamin C pada paras kedua tertinggi berbanding dengan mana-mana buah. Pokok camu camu tumbuh subur di hutan hujan Amerika Selatan dan sangat tahan lasak dengan keadaan cuaca ekstrem di sana.


Ekstrak Ceri Acerola (Malpighia punicifolia)
Ceri acerola sangat kaya dengan Vitamin C dan A, dan buah ini telah terbukti mempunyai faedah antioksidan yang kuat.








Ekstrak Beri Anggur Hitam (Ribes nigrum)

Beri anggur hitam (blackberry) mengandungi paras Vitamin C dan Vitamin lain serta mineral yang tinggi.









Ekstrak Biji Argan (Argania spinosa)
Sejenis ekstrak bahan botani yang diperoleh daripada pokok argan yang tumbuh di Afrika. Dusun pokok argan menjadi sekatan terakhir di gurun.






BASICALLY..

TWR Serum+C adalah serum yg membekalkan vitamin dan mineral yg diperlukan oleh kulit kita utk menjadikannya sihat dan anjal. Diekstrak daripada sumber dan bahan2 yg kaya dengan mineral dan vitamin membuatkan tinggi kandungan kebaikannya utk kulit kita.

Dengan keadaan gaya hidup dan persekitaran yg serba mencabar ini, kita byk terdedah kepada pencemaran dan radikal bebas. Pemakanan yg tidak seimbang serta kurangnya meminum air juga menyebabkan kulit kita lebih berusia daripada usia kita yg sebenar.

Dgn adanya supplement spt TW Serum+C ini dapat membantu mendapatkan kembali keanjalan dan kesihatan kulit kita.

Nanti saya akan upload testimoni oleh pengguna yg telah menggunakan serum ini. mereka sgt2 teruja dan kelihatan muda :)

Untuk keterangan lanjut, bolehlah hadir ke BEAUTY FAIR 2012 di Petaling Jaya dan Johor Bahru pada 30/11 hingga 2/12 ini utk melihat sendiri keberkesanan TWR Serum+C dan produk2 Timewise yg lain.

Jgn segan2 untuk hubungi INTAN ALIAS utk mencuba Sesi Skin Care dan Pampering session dan experience sendiri kehebatan MK products ya.



INTAN ALIAS
013 2500 507
intanjufflisa@gmail.com


Tuesday, November 20, 2012

Apa Itu Starter Kit?

Hai semua, entri kali ni nk cerita tentang apa itu Starter Kit dan apakah isi kandungannya.

Mesti ramai yg nak tahu kan :)



Starter Kit MK yg terkini - lebih cantik n stylish dgn updated material

Apa itu Starter Kit (SK)?
- SK utk perniagaan MK ialah satu tool/alat yg amat amat amat penting untuk Beauty Consultant untuk menjalankan perniagaan MK nya. Tanpanya, umpama nak pergi shopping mall tapi takde transport. hehe. boleh lak kan. :)

- SK ini amatlah special dari apa yg pernah saya perolehi dari perniagaan sebelum ini kerana ia adalah panduan dan alatan yg lengkap utk saya menjalankan perniagaan dan tugas saya sebagai seorang perunding kecantikan.

p/s : Mula2 saya kenal MK, pertama kali saya tgk SK ni hati saya dah berbunga2 nk tahu lebih lanjut. hehhee...

Apa yg ada dalam SK?

1. Produk Timewise utk kegunaan Skin Care Class (retail size)
- 1 tube Timewise Cleanser 3-in-1 
- 1 tube Timewise Moisturiser 
- 2 tube Timewise Foundation (2 tone)
==> semua ni bernilai RM360

2. Skin Care Class tool - digunakan untuk sesi Kelas Facial & Kecantikan anda
- Facial Cloth 
- facial tray 
- stand mirror
- Customer Profile 
==> semua ni worth lebih RM40

3. Business Tool
- MK Presentation flip chart - yg menerangkan info berkaitan MK - produk & syarikat etc
- Business Guide
- Product Guide
- The Look (mcm katalog produk)
- Brochures
- new BC Registration form
- buku resit pembelian
- price list

4. Product Sample
- sample produk (BE, TW and cosmetics) in sachets n small packaging

5. Bahan bacaan
- Applause (keluaran bulanan) - yg memuatkan program dan promosi terkini utk beauty consultant, tip kecantikan / business etc

6. Beg & bag organizer yg stylish dan cantik (ni yg terbaru, SK yg lama takde bag organizer. so ouls sgt2 untung..)

Semua dlm SK ini hanya berharga RM180 (sehingga December 2012, lps tu akan jadi RM195) yg memuatkan alatan asas, rujukan dan produk MK yg bernilai RM600! Wow.. sgt berbaloi sekali utk mereka yg nak start bisnes yg memerlukan modal yg kecil dan zero risiko. Item (1) + item (2) pun dah total RM400++ kan. apa lagi jika ditambah yg lain-lain tu :)

Seriously, dengan alatan asas ini dan ilmu2 dan skil asas kita dah boleh mulakan perniagaan. Senang kan. dan dengan harga yg rendah tapi berbaloi. Siapa tahu, maybe dgn investment sekecil ini dapat menjana pendapatan dan reward yg berganda2. :)

Terima kasih kepada pengurusan MK yg came out dgn idea yg praktikal ini. Sgt berbaloi dan kosnya murah sertai risiko sifar!

Ok, tools dah ada. Tidak sempurna jika tidak belajar macam mana nak mulakan. Ibarat nak pergi berperang, dah ada senjata yg power tapi tak tahu cemana nk gunakannya n tanpa strategi & matlamat.

Tapi takpe, learning is a continuous process. takkan sekali belajar dah betul2 pandai kan. Saya boleh kata di MK ini, dah disediakan pelbagai program latihan dan pembelajaran yg sgt komprehensif dgn tenaga pengajar yg berpengalaman dlm business dan kecantikan. tak perlu risau kerana mereka2 ini sentiasa ada utk anda. Saya akan share pengalaman training saya kemudian ya :)

Apakah perasaan SAYA bila terima SK ini?

Bila pertama kali lepas saya daftar sebagai Beauty Consultant pada Mei 2012 yg lalu, saya membuka SK saya, saya rasa sgt teruja dan tak sabar nk belajar cemana nk mulakan perniagaan saya. Cara presentation yg cantik dan Welcome Note dari company juga dah buat saya rasa amat dihargai dan berkobar2 utk explore kerjaya yg best ini. Seolah2 macam Mary Kay Ash sendiri yg menyambut saya dan kata2 semangat dlm Welcome Note tu membuatkan saya rasa saya boleh lakukan business ni dgn baik in sya Allah.

Saya akan berusaha sehabis boleh utk menjadikan kerjaya saya dan impian saya bersama MK tercapai dengan langkah kecil pertama saya. Doakan saya ya :)

Dan dengan peluang yg menakjubkan ini dan dengan rasa humble dan terujanya saya nk share dgn kawan2 di luar sana. Semoga perkongsian saya ini memberi manfaat kepada semua :)

Maybe langkah kecil anda juga boleh mengubah hidup anda, bersama MK :)

Untuk tahu dengan lebih lanjut ttg perniagaan MK, jom hubungi saya ya. Saya akan membantu anda :)

INTAN ALIAS
intanjufflisa@gmail.com
013 2500 507

Thursday, November 15, 2012

Beauty Fair @ PJ and JB 30/11-2/12 2012


Yeay!!

Mary Kay Beauty Fair 2012 datang lagi..

Kali ni bertempat di 
Tingkat 8, Tower 1 Jaya 33 Petaling Jaya  

yg akan berlangsung selama 3 hari bermula 
30 November 2012 (Jumaat) hingga 2 Dec 2012 (Ahad)

dari jam 10am hingga 7pm.

Pelbagai kaunter akan dibuka utk orang ramai mencuba produk MK seperti:-


Botanical Effects 
(Basic Skincare)

Timewise
(Anti-Ageing range)

MelaCEP 
(Whitening range)

Body Care, MK Men & Fragrance

Cosmetics / Makeup



Apa yg MENARIK utk ANDA ?


1) Welcome Gift semasa pendaftaran.

2) Hadiah istimewa sekiranya anda mencuba produk di semua kaunter yang disediakan.

3) Jika anda membuat pembelian melebihi RM100, anda akan mendapat cabutan Hadiah Bertuah.

Dan banyak lagi hadiah-hadiah lain ditawarkan untuk para tetamu..

JOM hadir beramai2 ke Beauty Fair ini dan dapatkan hadiah2 anda.


Pendaftaran adalah PERCUMA

FREE ADMISSION

Don't Miss Out ya! :)

INTAN ALIAS
013 2500 507
intanjufflisa@gmail.com


Wednesday, November 14, 2012

MK - Award Winning Product

Hari ni saya nak share tentang the Award-Winning Mary Kay products yg menjadi pilihan pengguna di Malaysia dan setanding jenama antarabangsa yg lain. :)

Skin care :- 
1. MK Timewise Moisture Renewing Gel Mask
2. MK Timewise Moiture Renewing Softener
3. MK Botanical Effects (Formula 3) 3-in-1 Cleanser
4. MK Botanical Effects (Formula 3) 3-in-1 Mask

Cosmetic :-
1. MK Lash Love Mascara
2. MK Eye Liner
3. MK Nourishine Lipgloss
4. MK Creme Lipstick

Body Care :-
1. MK Lotus & Bamboo Deo Spritz

Beauty Awards by HER WORLD & CLEO 2012.








Best kan produk MK.. so tiada ragu-ragu lagi tentang kehebatan dan keberkesanannya.

Nak cuba sendiri? JOM sertai Beauty Workshop kami atau boleh hubungi saya ya utk Pampering and Facial session anda!

INTAN ALIAS
013 2500 507
intanjufflisa@gmail.com

Tuesday, November 13, 2012

Floral Beauty Workshop Pics

Ahad lepas 11/11 we ols adakan FLORAL Beauty Workshop and we had a blast! Everybody had fun and for sure they went home looking more beautiful.. Thanks to Mary Kay products :))

I have some pictures during the 6-hour workshop, my SSD Rokie conducted the Facial Session, followed by Puteri conducted the make up session. We had lucky draws and more prizes for the activities. Nak tahu aktiviti apa?? Jom sertai bengkel kami seterusnya ya.

Meanwhile, enjoy the pictures.. :)


The Beauty Consultants and some of the Guests






 The pressies.. cantik kan..

 Jom sertai kami.. NEXT is JOHOR BAHRU @ 25/11/2012.

For details, please contact :-

INTAN ALIAS
013 2500 507
intanjufflisa@gmail.com

Calon-calonnya Adalah...

MARY KAY UNTUK SIAPA?

Setelah beberapa bulan bersama MK, saya dapati salah satu aspek paling penting dalam perniagaan MK ialah MK memenuhi keperluan wanita - sesuai dgn keperluan, skill dan stail seseorang wanita.

Ada beberapa elemen dalam MK yg telah 'menambat minat' saya untuk turut serta dlm komuniti usahawan MK yg  dinamik dan kreatif.

Perniagaan MK mempunyai something that every woman wants to have.. believe it..

Mari saya senaraikan siapakah yg sesuai utk melakukan perniagaan MK. 

Adakah anda atau sesiapa yg anda kenali merupakan :-

1. Wanita yg inginkan pendapatan tambahan

- mereka adalah sama ada wanita bekerja full time atau even house wives. mereka ada komitment extra yg perlu dipenuhi seperti membantu ibubapa, membantu meringankan beban suami yg bertungkus lumus menyara keluarga dll

- begitu juga kelompok pelajar IPT yg perlukan pocket money utk menampung kehidupan di kampus utk  perbelanjaan harian, projek/assignment semester dan sebagainya.

- matlamat mereka adalah agar dapat memberikan kehidupan yg lebih baik utk keluarga dan utk kelancaran mereka dlm memenuhi komitmen seharian.








2. Wanita yg inginkan kebebasan masa

- kelompok wanita ini biasanya tiada masalah dlm income atau kerjaya, cuma mereka terlalu sibuk di luar rumah sehingga sukar utk mempunyai masa yg cukup utk keluarga dan utk diri sendiri.

- mereka ingin bebas dlm menentukan jadual masa sendiri yg sesuai dan seimbang dgn komitmen mereka sbg wanita, isteri dan ibu. di samping itu, mereka juga ingin mencari pendapatan sendiri agar dapat memberikan yg extra utk keluarga.










3. Wanita yg suka berhubung dgn teman2 nya atau membina rangkaian/kelompok sosial yg bermanfaat

- kelompok wanita ini suka spend time bersama teman2 mereka dan mereka ingin membina rangkaian hubungan yg baru yg mempunyai minat yg sama - iaitu kecantikan :)

- biasanya mereka suka bersosial dan berkomuniti yg menjalankan aktiviti yg berkaitan dgn minat mereka.

4. Wanita yg sukakan hadiah dan pengiktirafan

- setiap orang amat suka perasaan dihargai dan setiap usaha yg mereka lakukan dikenalpasti dan diberi pengiktirafan sewajarnya. ini mampu memberi keyakinan diri utk lebih berjaya dan bersinar..


5. Wanita yg berminat dgn kecantikan

- memang naluri semulajadi wanita, walau sedikit, cenderung utk menyukai kecantikan. mereka biasanya suka berkongsi ttg apa shj yg berkaitan dgn kecantikan bersama keluarga dan teman2.

6. Wanita yg suka membantu orang lain kelihatan cantik dan menarik

- golongan yg mendalami atau praktikkan kepakaran mereka dlm kecantikan dan imej, sentiasa ingin membantu sesiapa shj utk kelihatan cantik dan menarik.

- mereka mempunyai pengetahuan, skil dan kesungguhan utk membantu wanita lain berasa cantik, di samping membina reputasi pakar dan kepimpinan


7. Usahawan atau bakal Usahawan yg on-the-go dan mobile
- golongan ini mementingkan fleksibiliti dan kemudahan dlm menjalankan perniagaan mereka yg mobile / sentiasa bergerak. 

- mereka juga gemar menggunakan teknologi masa kini spt internet dan peralatan mudah alih utk membantu mengembangkan perniagaan mereka.

- mereka perlukan perniagaan yg sentiasa available bila2 masa 24/7 walau di mana mereka berada, kemudahan delivery dan tanpa menyimpan stok yg banyak dan tanpa mempunyai premis perniagaan yg tetap








So sekarang kita dah kenalpasti CALON-CALON yg sesuai utk menjadi salah seorang BEAUTY CONSULTANT di Mary Kay. Jika anda merasakan anda atau kenalan anda adalah salah seorang seperti tersenarai di atas, maka mungkin penemuan anda di sini adalah sesuatu untuk anda untuk memenuhi matlamat atau target anda.

"Oh takpe la, terima kasih. Saya rasa saya tak perlukannya. I am happy with what I have now."

Jika terlintas statement di atas dalam fikiran anda, tidak mengapa. Alhamdulillah syukur anda gembira sekarang.

No obligation kerana saya di sini sekadar berkongsi ttg peluang yg saya mampu tawarkan. 

Tetapi, saya seikhlas hati ingin mohon bantuan anda, walau anda rasa anda tidak perlukan peluang ini, minta tolong berkongsilah dengan sesiapa shj in your circle ttg peluang kerjaya ini, manalah tahu dengan info yg anda ada mungkin dapat membantu wanita yg lain yg lebih memerlukannya dan mungkin anda bakal merubah hidup mereka dgn bercerita ttg kerjaya ini.

Then, you'll be their HERO :)

InsyaAllah jika betul niat kita, kita akan berjaya kecapi matlamat kita dan pada masa yg sama berupaya utk membantu yg lain mengecapi matlamat mereka juga. Itulah sebenarnya 'kuasa' yg kita ada tanpa kita sedari. :)


Jika anda sendiri atau sesiapa yg anda kenali yg berminat untuk mengetahui secara lebih lanjut tentang kerjaya Perunding Kecantikan di MK, jgn segan silu, jom hubungi saya Intan Alias. I would be happy to help you out. Mungkin ini adalah peluang utk berubah, siapa tahu kan. Tak kenal maka tak cinta.. :)


INTAN ALIAS
013 2500 507
intanjufflisa@gmail.com
Beauty Consultant
Mary Kay Malaysia

Saturday, November 10, 2012

STARTER KIT BARU

Yeay.. MK ada starter kit yg baru bermula dari Oktober 2012 yg lepas.

apa yg baru?

- new training materials & sales tools
- new and bigger stylish carry bag
- new bag organizer (dulu punya starter kit takde tau..)
- product MK Timewise berharga RM360 (retail size ya, bukan sample)
- sampler Botanical Effects & Timewise, dan MK Colors
- new design sampler envelopes dll

SEMUA ni bernilai RM600.. tetapi anda boleh mendapatkannya 
hanya dgn harga RM180 shj y'allss.. 
BERBALOI-BALOI... tawaran sehingga 31/12/2012.

So, apa lagi, hubungi INTAN di 013 2500 507 sekarang utk keterangan lanjut ya.. :)