Copyright & Disclaimer

Semua Tulisan, Artikel dan Imej di dalam Blog ini adalah HAK, KEGUNAAN DAN PERKONGSIAN PERIBADI PENULIS SAHAJA, TIADA KAITAN DGN SYARIKAT ATAU MANA2 INDIVIDU. Harap pembaca semua enjoy dan terima kasih atas kesudian anda singgah di sini. =)

Friday, August 30, 2013

Jamuan Aidilfitri 2013

Hai Hai Hai..

Baru2 ini, saya telah menghadiri jamuan Hari Raya anjuran Directors dari ESSD Nafisah Area. Bertempat di pusat latihan kami FSTC di Dataran Sunway Kota Damansara.

Wah aneka juadah raya disediakan. Semua sedap2 lak tu. Dan consultant n tetamu yg hadir pun semua cantik2 berpakaian tema Hari Raya. Meriah sgt2. Terima kasih akak2 Directors sekalian kerana mengadakan jamuan ini. Alhamdulillah murah rezeki kami malam itu. =)

Oh ada cabutan hadiah bertuah n duit raya lagi.. sgt2 lah seronok kami di malam itu! 
Hehe

Sekaligus selepas jamuan tersebut, diadakan Majlis Penganugerahan atau Recognition Ceremony utk kami Consultants dari area beliau. Di majlis inilah segala pencapaian kami di bulan lepas diiktiraf dan dihargai. Untuk semua achievers diberi hadiah2 oleh Sales Directors unit masing2. Macam penyampaian hadiah kat sekolah dulu2, cuma Recognition Nite ini diadakan setiap bulan, bukan setahun sekali dua ya hihi. Tu yg best jadi Consultant di Mary Kay =)

Sekali lagi, Alhamdullillah, saya antara Achievers untuk Kategori Sharing (Top 3) dalam unit saya Beaute Butterfly di bawah pimpinan SSD Rokie. Dan pada malam tu juga saya diberi penghargaan kerana move up sebagai Senior Consultant. Syukur, kerana saya telah perkenalkan MK kepada team mates baru saya. Bila dah move up or naik pangkat nie, tanggungjawab sebagai seorang Leader sudah bermula. Semoga saya bersama2 pasukan saya dapat melalui perjalanan kami di MK dgn jayanya. Doakan kami ya! =)



Yang ni pula saya bersama Sales Director di  bawah Area ESSD Kak Nafisah. Ada beberapa orang lagi yg takde dalam gambar nie huhu. Apa2 pun, semuanya sgt2 best dan byk ilmu dikongsi bersama kami. dan macam keluarga dah rasanya.

InsyaAllah saya akan bersama mereka sbg Sales Director juga suatu hari nanti. 
Aminnn.... =)


They're all my inspiration! TQ semua... love u ladies !!


INTAN ALIAS
Independent Senior Consultant
Mary Kay Malaysia

Call/SMS/Whatsapp
019-236 8847 / 013-2500 507

Email
intanjufflisa@gmail.com

Thursday, August 29, 2013

Bengkel Jom Cantik Bersama Mary Kay - Ogos 2013

Syukur saya telah sempat berkongsi sedikit pengetahuan dan informasi bersama warga kerja Klinik Kesihatan Peramu Jaya, Pekan, Pahang baru2 ini.

Seramai 15 orang termasuk doktor, pengarah kesihatan dan staf-staf klinik telah meluangkan masa bersama kami. Amat teruja dan seronok apabila melihat wajah2 mereka di-transform oleh kami. Kami telah berkongsi tips penjagaan kulit dan solekan yg sesuai utk mereka. Di samping itu, mereka juga amat2 seronok bila dapat free gifts dan hadiah cabutan bertuah. "Kelasss ko jah!"



Menurut mereka, mereka memerlukan transformation dari segi penampilan kerana seharian mereka berhadapan dengan pesakit dan pelawat di klinik. Oleh itu, mereka perlu mula menjaga kesihatan kulit dan mengubah penampilan untuk memastikan mereka sentiasa ceria dan lebih berkeyakinan. Pesakit2 yg datang jumpa doktor, bila tgk doktor berwajah ceria, cantik dan manis, lagi lah mereka seronok n cepat sembuh kan. heheh. Bila di kaunter untuk registration dan nak ambil ubat, pesakit pun sejuk mata memandang bila staf2 di kaunter ceria2 sokmo kan. "kata-nyerrhhhh..!" haha.

Begitulah kita sebagai wanita, hatta kerja di pantry atau duduk dalam bilik air-con sekalipun, perlu menjaga kecantikan dan penampilan. Bukan untuk dilihat cantik dari pandangan orang luar, malah yg lagi penting adalah untuk suami dan keluarga. Yang penting juga untuk diri sendiri dan niat untuk mendapat redha-Nya. Agama kita juga menuntut kita untuk menjaga kecantikan, sentiasa kemas dan bersederhana, kan. Bukan untuk bermegah-megah di pandangan orang lain. Moga2 usaha dan perkongsian kita sedikit sebanyak dapat membantu.

Kami sedia untuk berkongsi dan menemui para wanita di luar sana yg ingin mendapatkan perkhidmatan kami, bersama Mary Kay.

Jangan malu2, silalah berhubung dengan saya jika berminat untuk mengadakan workshop atau makeover session seperti ini.

INTAN ALIAS
Independent Beauty Consultant
Mary Kay Malaysia

Call/SMS/Whatsapp
019-236 8847 / 013-2500 507

Email
intanjufflisa@gmail.com

Wednesday, August 28, 2013

Salam Aidilfitri 2013

Wahh.. dah hampir sebulan Syawal bertandang. Masih lagi ada jemputan open house, jalan2 cari makan raya dan seangkatan dengannya.

Apa2 pun, rasanya belum terlambat lagi saya nak ucapkan Selamat Hari Raya Aidilfitri pada keluarga, sanak saudara, sahabat handai. Tak dilupa juga kepada rakan2 seperjuangan MK sisters, para pelanggan dan  pengguna MK serta semua pembaca setia intanjufflisa.blogspot.com ... 

walau di mana anda berada

Thank you for all your supports.

Stay safe, stay happy, stay beautiful, stay healthy y'alls =)



INTAN ALIAS
Independent Senior Consultant
Mary Kay Malaysia

Call/SMS/Whatsapp
019-236 8847 / 013-2500 507

Email
intanjufflisa@gmail.com





Monday, August 5, 2013

Ramadhan bersama MK

Alhamdulillah, tahun ini merupakan kali kedua saya menyambut Ramadhan sebagai seorang Perunding Kecantikan Mary Kay. Beberapa hari lagi kita bakal menyambut Syawal pula. Kejapnya masa berlalu kan..

Suprisingly, Ramadhan kali ini membawa rezeki lebih sedikit drp biasa, dan jadual saya setiap minggu dlm bulan ini sgt2 pack. Penuh dgn aktiviti2 Memperkayakan Kehidupan Wanita, syukur alhamdulillah.

Bulan ini rasanya saya telah all out sepenuh tenaga dan minda saya utk membantu para wanita yg memerlukan. Dari utara ke selatan tanahair saya travel utk bertemu wanita2 yg ingin mengubah kehidupan mereka bersama Mary Kay. Baik dari segi ingin mencuba dan merasai kehebatan produk skincare dan kosmetik sempena Aidilfitri mahupun majlis istimewa mereka, saya juga telah berkongsi peluang keusahawanan Mary Kay bersama beberapa wanita yg serius utk mengubah kehidupan mereka. Mereka sgt2 teruja lalu sign up sbg consultant di bwh bimbingan unit kami.

Di samping itu, saya juga telah mengadakan mini workshop saya sendiri di utara tanahair. Alhamdulillah, semuanya berjalan lancar =)

Adalah satu perasaan yg menyeronokkan apabila dpt berkongsi ttg ilmu kecantikan dan perniagaan kpd mereka. At the end of the day, kesemua mereka kelihatan lebih cantik dan menawan serta lebih berkeyakinan terhadap diri sendiri.

Saya harap akan dpt membawa mereka ke arah mencapai impian mereka melalui MK ini, insya Allah. Doakan kami ya... =)

bersama salah seorang rakan consultant sepasukan saya



bersama peserta2 dan bakal consultant sepasukan saya semasa Mini Workshop Jom Cantik saya di Kuala Perlis baru2 ini


INTAN ALIAS
Independant Senior Beauty Consultant
Mary Kay Malaysia

Call/SMS/Whatsapp
019-236 8847 / 013-2500 507

Email
intanjufflisa@gmail.com

Alhamdulillah.. My Achievement as Mary Kay Star Consultant

Laluan karier sebagai MK Consultant masih panjang. Ladder of Success atau Star Consultant adalah antara program yg harus seorang BC sertai. Kerana melalui program challenge ini, seorang BC akan lebih berusaha untuk mencapai target atau sasaran jualannya dengan lebih gigih dan mendapat income yg lebih tinggi. Kerana di akhir program ini BC yg berjaya mencapai tahap2 tertentu akan dianugerahi gelaran Star Consultant di samping mendapat hadiah2 menarik.

Sekali lagi, syukur kerana saya telah berjaya mencapai Star Consultant sekali lagi pada suku tahun ke-4 Seminar 2013. Kali ini saya mencapai tahap Ruby Consultant iaitu Star di tahap kedua selepas Sapphire.

Untuk Quarter 4 tahun 2013 ini, saya memang sasarkan untuk mencapai Ruby, sebab hadiahnya amat2 saya minati iaitu Special MK One Woman Can Overnight Bag dan Multipurpose Bag yg cantik ini. Selain itu, nama kita juga tersenarai dalam majalah MK Applause pada Ogos baru2 ini. Semakin tinggi star nya, semakin menarik dan besar hadiahnya =)






Dengan mencapai Ladder of Success ini juga, saya mampu mencapai income sehingga RM3k ++. Alhamdulillah rezeki Allah.. Dengan program ini juga, keyakinan saya terhadap perniagaan kecantikan MK semakin tinggi.

Ini menunjukkan MK amat menitikberatkan Consultant nya untuk mencapai impian mereka. Atas sebab itulah MK banyak mengadakan program cabaran seperti ini untum memajukan perniagaan consultant kecantikannya.

Saya ingin kongsikan peluang perniagaan ini untuk sesiapa yg berminat untuk mengubah kehidupan mereka. 

* Salah satu criteria bakal MK Consultant ialah : "Suka Dapat Hadiah"... Memang calon yg sgt2 sesuai.. Hubungi saya ya =)

INTAN ALIAS
Senior Beauty Consultant
Mary Kay Malaysia

Call/SMS/Whatsapp
019-236 8847 / 013-2500 507

Email
intanjufflisa@gmail.com

Aktiviti July 2013 - BC Makeup Class, SCC, Booth, Mini Workshop

Aktiviti di bulan July kali ini, saya banyak ke luar KL untuk mengadakan skincare class dan mini workshop dari utara hinggalah ke selatan tanahair. Alhamdulillah, saya lihat mereka sangat teruja dan enjoy setiap sesi yg saya adakan untuk mereka.

Tak kurang juga yg berpotensi untuk menjadi Beauty Consultant, syukur kerana saya telah berjaya berkongsi pengalaman dan ilmu kepada mereka. walaupun takde la banyak mana dan saya sendiri masih belajar, tapi cukup utk membuka minda dan hati mereka untuk bergelar MK Consultant suatu hari nnt. InsyaAllah =)

Saya telah ke Cyberjaya, Kota Damansara, Johor Bahru, Alor Setar dan Kuala Perlis untuk menemui mereka ini... Alhamdulillah. I am Enriching Women's Lives thru MK that Allah has granted me.




Anda berminat untuk menyertai aktiviti2 seperti ini? Jom hubungi saya untuk keterangan lanjut..

INTAN ALIAS
Senior Beauty Consultant
Mary Kay Malaysia

Call/SMS/Whatsapp
019-236 8847 / 013-2500 507

Email
intanjufflisa@gmail.com