Copyright & Disclaimer

Semua Tulisan, Artikel dan Imej di dalam Blog ini adalah HAK, KEGUNAAN DAN PERKONGSIAN PERIBADI PENULIS SAHAJA, TIADA KAITAN DGN SYARIKAT ATAU MANA2 INDIVIDU. Harap pembaca semua enjoy dan terima kasih atas kesudian anda singgah di sini. =)

Friday, October 5, 2012

Apa itu Skin Care Class ?

Hari ini saya nak cerita tentang.. 

Apakah aktiviti semasa Skin Care Class atau Pampering & Makeover Class ? 
  
Skin Care class di MK Beauty Center, Juru Autocity, Penang

Skin Care Class di rumah customer


Tujuan utama Skin Care Class : Memberi pendedahan dan percubaan produk Mary Kay kepada para tetamu / participant. dan ianya PERCUMA..! :)

Actually kedua-duanya lebih kurang sama. Cuma perbezaannya ialah:- 

Skin Care Class : kita dapat belajar secara mendalam tentang rutin penjagaan kulit muka , DO's and DON'Ts dan kita juga belajar tentang asas solekan harian (daily make up). 

Pampering & Makeover Class : kita pun dapat membelai wajah dan tangan kita dengan rangkaian Body Care dan Skin Care Mary Kay. Di samping itu kita dapat mempelajari rutin penjagaan kulit muka serta teknik solekan Advanced utk daily make up dan function make up. Akan ada sesi makeover untuk Tuan Rumah atau Hostess untuk hari tersebut. Best kan.. :)

Kedua-duanya diadakan dalam saiz atau dengan bilangan guests / tetamu yg kecil maksimum 5 orang.

Jika lebih, biasanya akan diadakan Beauty Workshop yg mana akan menampung sehingga 30 orang participants. Wahh.. memang ramai dan lagi seronok. Pelbagai aktiviti lain yg akan diadakan. Boleh jenguk2 entries saya tentang Beauty Workhop ya :)

Basically, there are a few agenda in my SCC classes:-

(1) Skin Analysis
- consultant akan buat analisis kulit anda, sama ada berminyak / kering / normal dan akan tentukan produk skincare mana yg sesuai.

(2) Customer Profile
- anda (guest) akan isi Customer Profile untuk menyenangkan consultant utk track atau pantau ttg keadaan kulit, produk yg anda guna dan sebagainya.

(3) Step-by-step Skin care routine
- consultant akan menunjukkan langkah dan teknik yg betul dalam rutin penjagaan kulit muka dan tetamu akan mengaplikasikannya ke atas kulit mukanya sendiri menggunakan rangkaian produk skincare yg telah disediakan oleh consultant mengikut keadaan kulit masing-masing.

(4)  Make up session
- anda diberi peluang utk mencuba alat2 solekan Mary Kay. untuk Makeover Class pula, anda akan ditunjukkan teknik solekan utk solekan harian atau solekan acara istimewa / function. Consultant akan pastikan di akhir kelas anda akan kelihatan cantik dan berseri-seri :)

(5) Individual Consultation
- consultant akan mengadakan perbincangan one-to-one dengan tetamu ttg produk yg disarankan dan masa ni tetamu boleh customize produk keperluan mereka dgn saranan dan cadangan dari consultant. kalau ada soalan ttg produk atau bisnes atau event Mary Kay pun boleh tanya masa semasa sesi ini :)

(6) Mary Kay Business Opportunity
- consultant juga akan kongsikan peluang perniagaan kecantikan Mary Kay sebagai maklumat tambahan jika ada di antara anda yg berminat utk menceburkan diri dalam perniagaan kecantikan. Anda juga boleh sampaikan kepada kenalan anda jika mereka berminat tentang peluang ini.

Perlu dimaklumkan bahawa setiap kelas yg BC anjurkan tidak akan ada unsur2 paksaan dalam membeli atau berniaga barangan dan service kami. Yang penting, kami sebagai consultant hanya kongsikan pengetahuan dan informasi ttg kecantikan dan peluang perniagaan agar ia dapat memberi manfaat kepada para tetamu kami. Kami juga akan beri service terbaik dan hanya menyarankan produk dan solution yg sesuai dengan situasi anda tanpa mempromosi secara membuta tuli. Ia adalah antara etika perniagaan kami sebagai Mary Kay Beauty Consultant. So anda tak perlu risau ya :)

dan.. semua ini PERCUMA untuk anda. Kenapa percuma? Sebab kami dgn hati yg ikhlas hanya mahu berkongsi secara suka rela dengan anda tentang perkhidmatan dan produk Mary Kay. Oh ya.. setiap tetamu akan ada door gift atau cenderahati dari consultant sbg tanda terima kasih dan penghargaan. Best kann.. so anda takkan rugi apa2  :))

Jom kita tgk gambar2 antara SCC yg pernah saya dan team saya anjurkan utk customers dan tetamu istimewa kami :)


Tetamu sedang apply MK Timewise FoundationYeay.. make up session. semua excited.. Individual consultation


Finally, beautiful and happy guests/customers :))


Berminat nak sertai kelas dan workshop kecantikan?
Nak cuba sendiri produk Mary Kay?
Jom jgn malu2.. hubungi Intan ya :)

INTAN ALIAS
intanjufflisa@gmail.com
013 2500 507No comments:

Post a Comment