My Transformation


Copyright & Disclaimer

Semua Tulisan, Artikel dan Imej di dalam Blog ini adalah HAK, KEGUNAAN DAN PERKONGSIAN PERIBADI PENULIS SAHAJA, TIADA KAITAN DGN SYARIKAT ATAU MANA2 INDIVIDU. Harap pembaca semua enjoy dan terima kasih atas kesudian anda singgah di sini. =)

Thursday, August 28, 2014

Testimonial Terkini Saya - as of August 2014

Lama juga tak update blog ni. setelah berehat hampir 2 bulan huhu. oh saya masih di sini, tidak ke mana2 pun hehe =)

baru2 ini saya saja je nk buat comparison setelah 2 tahun saya bersama produk MK ni. saya cari balik gambar masa saya mula2 start guna MK sehingga sekarang. saya suka dgn apa yg saya lihat (hehe), testimonial saya sendiri setelah 2 tahun lebih menggunakan rangkaian skincare dan kosmetik MK. Bermula dari May 2012 hingga hari ini, alhamdulillah saya berpuas hati =)

My Testimonial 2012 - 2014 with Mary Kay

Saya telah bermula dengan set Botanical Effects selama lebih kurang 8 bulan. Kemudian saya upgrade ke Timewise iaitu set anti-ageing or anti penuaan sehingga kini. boleh lihat entri2 saya sebelum ini tentang rutin skincare saya.

Maybe ada yg akan berkata, "Lps 2 tahun baru nak nampak kesan? lama noo nk menunggu??"

Actually kulit kita perlukan masa untuk ia betul2 sihat. nak2 lagi jika sebelumnya kita "kerjakan" kulit kita ni dgn macam2 produk yg kita tak tahu asal usulnya, takde orang nk advise kita kan. bila dah bertahun2 dgn mcm2 jenis produk carca marba, lama2 kulit akan rosak. inilah yg terjadi kepada saya. tanpa mengetahui produk yg saya pernah 'setia' itu mengandungi ada bahan2 peeling, ditambah pula tidak mengetahui langkah2 penjagaan kulit wajah yg betul. lagilah haru biru kan. sebab tu, untuk pulihkan semula, mungkin mengambil masa berbulan, ada juga yg bertahun (seperti saya). it depends on your skin condition. ada yg cepat, ada yg lambat. kerana MK bertindak secara lembut dan semulajadi. tiada kesan yg terlampau drastik. Steady je kan. tapi dgn syarat : SABAR dan KONSISTEN! InsyaAllah mudah2an anda akan dapat result yg anda harapkan. dan sentiasa berhubung dgn consultant anda ya  =) 

Okay.. moving on =)

Terkini, saya telah upgrade skincare saya, dengan menggunakan alat Mary Kay Skinvigorate Cleansing Brush yg sgt2 best, menggantikan kaedah lama yg menggunakan facial cloth. saya start sejak awal bulan Ogos 2014. 

Kenapa cleansing brush ni best? Sebab2 nya :-

1. Pori2 beransur mengecil

2. kulit rasa lebih bersih dan licin, cerah sikit pun ada (hehe)

3. alat ni senang digunakan untuk  mencuci mekap, sekali dgn cleanser of course. tak perlu sental2 kuat sgt. rasa macam facial di spa pun ya juga =)

4. whiteheads sukar nak terbentuk di hidung n dagu saya. mana taknye, hari2 cuci dgn brush ni, ia melembutkan dan menarik keluar sisa2 minyak dari permukaan kulit. so area hidung saya sekarang lebih licin n foundation pun senang disapu.

5. bila kulit dah bersih (dan lembap), mekap pun senang nk apply dan finishing-nya lebih cantik n natural. tak perlu banyak sangat lagi bila apply foundation. jimat kan.. hihi..

Untuk product info yang lengkap tentang Cleansing Brush ini, boleh baca di website rasmi Mary Kay Malaysia [click di sini].

Saya amat menggalakkan untuk semua pengguna MK products, mana yg belum try lagi Skinvigorate Brush nie, cubalah tambahkan dalam rutin skincare harian anda. sangat berbaloi memilikinya. dan untuk yg rasa2 nak cuba, boleh hubungi saya untuk consultation percuma =)

Jom experience sendiri rangkaian MK products yg sesuai dgn anda, jgn malu2 contact saya ya =)


INTAN ALIAS
Independent Beauty Consultant
Mary Kay Malaysia.

Call/SMS/Whatsapp
013-2500 507

Email
intanjufflisa@gmail.com


No comments:

Post a Comment