My Transformation


Copyright & Disclaimer

Semua Tulisan, Artikel dan Imej di dalam Blog ini adalah HAK, KEGUNAAN DAN PERKONGSIAN PERIBADI PENULIS SAHAJA, TIADA KAITAN DGN SYARIKAT ATAU MANA2 INDIVIDU. Harap pembaca semua enjoy dan terima kasih atas kesudian anda singgah di sini. =)

Tuesday, May 6, 2014

Mary Kay Dream Beautiful Makeover 2014





Mary Kay telah melancarkan satu program makeover, kali ini dgn tagline "Dream Beautiful". Berbeza dgn tahun lepas, temanya ialah One Woman Can


Q : Apa Dream Beautiful Makeover Contest nie?

Mengikut pandangan saya..

Ianya adalah satu inisiatif yg diilhamkan oleh MK untuk membuka mata dan minda masyarakat, khusunya wanita untuk tampil lebih berkeyakinan, lebih cantik bertepatan dgn naluri wanita sendiri iaitu ingin sentiasa kelihatan cantik. Apabila wanita berasa dirinya lebih yakin, lantas beliau akan lebih produktif dalam menyumbang kepada keluarga dan komunitinya. Sebagai contoh,walau hanya seorang surirumah, beliau akan lebih gembira dalam menguruskan rumahtangga dan keluarganya. Untuk wanita yg bekerjaya, beliau akan berasa yakin dan pantas dalam urusan di tempat kerja dan penuh dgn nilai2 positif. Itu kan yg sering kita inginkan?

Dream Beautiful juga menggalakkan wanita untuk berimpian yg indah2 tentang apa yg ingin dicapainya untuk diri sendiri, keluarga dan yg tersayang. Melaluinya, wanita akan realize yg sebenarnya mereka boleh kelihatan lebih cantik dari apa yg mereka sangkakan. semuanya dgn bantuan dari produk dan culture dari MK. I've been there.. =)

Secara asasnya, contest ini bukannya contest mencari ratu cantik atau beauty pageant. Untuk kelihatan cantik tidak perlukan tubuh yg tinggi dan langsing persis model, kulit putih gebu n melepak macam artis2. Tidak perlu menjadi terkenal atau menjadi supermodel. Hanya dengan menjadi diri sendiri tak kira apa jua bentuk badan, ketinggian, warna kulit etc seseorang wanita memiliki pesona dan kecantikan yg tersendiri. dengan sedikit bantuan dari kami, anda boleh menyerlahkan keanggunan anda tanpa dibuat2. Bukankah itu yg diidami wanita? Just be ourselves, keep dream beautiful and you'll fly.. =)

Q : Siapa yg boleh join contest ini?

Wanita berumur 18 tahun ke atas boleh menyertai DB Makeover Contest 2014 ini. Bagi anda yg suka membuat makeover, suka selfie (erkk ada kaitan ke.. hehe), yg suka cantik2, anda pasti suka event yg mcm nie. =)

Q : Macam mana nk join DB Makeover ini?

Just contact Beauty Consultant anda untuk book sesi makeover ini. Kami hanya perlukan anda untuk membuat makeover (dgn bantuan kami semestinya), kami akan buatkan photoshoot before and after makeover. Transformasi anda akan diadili dan dipilih oleh panel juri yg dilantik khas =)

Q : Contest DB ada hadiah tak?

SEMESTINYA ADA!

Para pemenang kali ini (TOP 50) akan menerima hadiah skincare MK dan layak ke peringkat seterusnya untuk memenangi percutian dan profesional Make Up, Modelling Training & Photoshoot di HONG KONG selama 6D5N ditaja penuh oleh Mary Kay! Selain itu ada product hampers etc.

Saranan saya..

Saya amat menyarankan untuk para Makeup Artist dan Mak Andam semua, untuk grab peluang keemasan ini dengan menyertai kami sebagai Certified Beauty Consultant sekaligus menyertai contest ini. Caranya, anda hanya membantu membuat makeover kepada seberapa ramai wanita & customers anda dan mengikut prosedur peraduan. Mana tahu bakat anda akan diiktiraf dan anda akan diterbangkan ke HK bersama customer/model anda untuk menjalani latihan dan sesi photoshoot di sana. Inilah masanya bakat anda ditunjukkan di peringkat antarabangsa, model anda akan di-feature sbg cover girl Mary Kay Asia, fully sponsored uolsss... dan untuk BC, hadiahnya laaagii ekstra. kalau nak tahu boleh hubungi saya ekk =)

Untuk keterangan lanjut, boleh hubungi saya Intan Alias atau perunding kecantikan MK anda ya =)  

INTAN ALIAS
Independent Beauty Consultant
Mary Kay Malaysia

Call/SMS/Whatsapp/Telegram
019-236 8847 @ 013-2500 507

Email
intanjufflisa@gmail.com

No comments:

Post a Comment