Copyright & Disclaimer

Semua Tulisan, Artikel dan Imej di dalam Blog ini adalah HAK, KEGUNAAN DAN PERKONGSIAN PERIBADI PENULIS SAHAJA, TIADA KAITAN DGN SYARIKAT ATAU MANA2 INDIVIDU. Harap pembaca semua enjoy dan terima kasih atas kesudian anda singgah di sini. =)

Wednesday, April 17, 2013

Perniagaan Mary Kay Untuk Golongan Muda @ Gen-Y

Assalam semua,

hari ni saya nak cerita tentang peluang perniagaan kecantikan Mary Kay yang menarik minat saya.

kalau tengok pada tajuk, ya saya mengakui muda mudi zaman sekarang sudah mula menunjukkan minat dalam bidang perniagaan terutamanya perniagaan yg mobile / mudah alih yang senang dikendalikan dan kos yg rendah.

Terus terang saya katakan bahawa Mary Kay ialah jawapan pada golongan ini yg mencari peluang perniagaan yg amat menitikberatkan soal pengurusan/pengendalian masa, kemudahan dan fleksibiliti dalam aktiviti perniagaan mereka.

Sebenarnya, Mary Kay adalah perniagaan yg sgt mudah. Modus operandinya cukup simple dan straight foward, iaitu hanyalah Kelas Penjagaan Kulit Wajah (Skin Care Class). daripada SCC inilah perniagaan seorang consultant Mary Kay berkembang. Ia tidak perlukan premis kedai atau salon, boleh dijalankan dari rumah dan di mana sahaja. Prospect juga luas dalam dan luar negara. Tidak perlukan stock inventory yg banyak, kerana konsepnya tiada stokist dan semua urusan penbelian dan penghantaran dilakukan secara online (internet).

Kesimpulannya, ciri-ciri perniagaan Mary Kay:-

- ringkas, mudah -
- mobile / setempat -
- masa yg fleksibel -
- produk kecantikan yg berkualiti tinggi dan harga mampu milik -
- prospect / pasaran yg luas -
- sesuai utk peringkat umur Gen-Y dari 18 tahun dan ke atas -
- perniagaan secara online / IT savvy -
- modal yg kecil -
- tidak perlu menjadi stokist -
- imej dan kaedah perundingan profesional -

Jadi, untuk anda yang mula ingin berjinak2 dalam bidang perniagaan kecantikan (yg mmg mendapat permintaan hangat) dan mempunyai ciri2 seperti di atas, boleh la menghubungi saya untuk keterangan lanjut tentang perniagaan MK yg amat sesuai utk semua golongan terutamanya Gen-Y. Consultation adalah PERCUMA.. !INTAN ALIAS
Independant Beauty Consultant
Mary Kay Malaysia

(Call/SMS/Whatsapp)
013 2500 507 

intanjufflisa@gmail.com

No comments:

Post a Comment