Copyright & Disclaimer

Semua Tulisan, Artikel dan Imej di dalam Blog ini adalah HAK, KEGUNAAN DAN PERKONGSIAN PERIBADI PENULIS SAHAJA, TIADA KAITAN DGN SYARIKAT ATAU MANA2 INDIVIDU. Harap pembaca semua enjoy dan terima kasih atas kesudian anda singgah di sini. =)

Friday, November 23, 2012

MK Timewise Replenishing Serum+C

Hari ini saya nak bercerita tentang salah satu produk MK dalam rangkaian Anti Penuaan (Anti Ageing). Antara yg termantap dan favorite item hehe.

iaitu..


FAKTA : Badan tidak dapat menghasilkan Vitamin C ataupun menyimpannya sendiri. Sebab itu kita memerlukan bekalan yang berterusan. Menurut ahli dermatologi dan ahli sains penyelidikan, Vitamin C memainkan peranan yang signifikan dalam merangsang sintesis kolegen penegang kulit; sebab itulah ekstrak vitamin ini dianggap bermanfaat sebagai ramuan penjagaan kulit.

Kegunaan TWR Serum+C :-
- Serum yang kaya dengan antioksidan ini dirumus dengan ramuan yang memperkuat kolagen baru, mengekalkan kolagen sedia ada supaya tidak terurai.

- Serum ini mengandungi ramuan yang dikenal pasti dapat menyokong elastin, sejenis protein yang membekalkan keanjalan atau “spring” kulit.

Apa istimewa Serum berbanding krim atau gel?
- Serum mempunyai molekul paling halus utk penyerapan nutrien dan vitamin dengan lebih cepat dan lebih jauh ke dalam lapisan kulit berbanding gel / krim. 

- Serum adalah medium utk membawa nutrien dan vitamin yg penting utk kulit. Manakala gel/krim biasanya utk pelembapan di permukaan kulit shj dan tidak meresap jauh ke lapisan bawah kulit. 

- Serum adalah berasaskan air (sbb tu ia jernih), teksturnya ringan dan sesuai utk semua jenis kulit. Selalunya didatangkan dalam skin care rangkaian anti-ageing / anti penuaan.

RAMUAN UTAMA DAN FUNGSINYAEkstrak Buah Delima (Punica granatum)

Buah delima sering dirujuk sebagai “buah super” kerana ia mengandungi banyak jenis vitamin. Buah ini mempunyai paras vitamin yang tinggi, vitamin lain dan antioksidan, yang telah digunakan berabad-abad lamanya untuk membantu mengurangkan kesan tekanan pengoksidaan.

Ekstrak Kakadu Plum (Terminalia ferdinandiana)
Ekstrak ini diperoleh daripada kakadu plum, sejenis buah yang mempunyai kepekatan Vitamin C yang tertinggi. Contohnya, jumlah Vitamin C dalam 3 ½ auns kakadu plum ialah 3000 mg, sementara jumlah yang sama bagi oren hanyalah 50mg. sahajaEkstrak Camu Camu (Myrciaria dubia)

Buah camu camu, iaitu sumber ekstrak ini dikenal pasti mempunyai Vitamin C pada paras kedua tertinggi berbanding dengan mana-mana buah. Pokok camu camu tumbuh subur di hutan hujan Amerika Selatan dan sangat tahan lasak dengan keadaan cuaca ekstrem di sana.


Ekstrak Ceri Acerola (Malpighia punicifolia)
Ceri acerola sangat kaya dengan Vitamin C dan A, dan buah ini telah terbukti mempunyai faedah antioksidan yang kuat.
Ekstrak Beri Anggur Hitam (Ribes nigrum)

Beri anggur hitam (blackberry) mengandungi paras Vitamin C dan Vitamin lain serta mineral yang tinggi.

Ekstrak Biji Argan (Argania spinosa)
Sejenis ekstrak bahan botani yang diperoleh daripada pokok argan yang tumbuh di Afrika. Dusun pokok argan menjadi sekatan terakhir di gurun.


BASICALLY..

TWR Serum+C adalah serum yg membekalkan vitamin dan mineral yg diperlukan oleh kulit kita utk menjadikannya sihat dan anjal. Diekstrak daripada sumber dan bahan2 yg kaya dengan mineral dan vitamin membuatkan tinggi kandungan kebaikannya utk kulit kita.

Dengan keadaan gaya hidup dan persekitaran yg serba mencabar ini, kita byk terdedah kepada pencemaran dan radikal bebas. Pemakanan yg tidak seimbang serta kurangnya meminum air juga menyebabkan kulit kita lebih berusia daripada usia kita yg sebenar.

Dgn adanya supplement spt TW Serum+C ini dapat membantu mendapatkan kembali keanjalan dan kesihatan kulit kita.

Nanti saya akan upload testimoni oleh pengguna yg telah menggunakan serum ini. mereka sgt2 teruja dan kelihatan muda :)

Untuk keterangan lanjut, bolehlah hadir ke BEAUTY FAIR 2012 di Petaling Jaya dan Johor Bahru pada 30/11 hingga 2/12 ini utk melihat sendiri keberkesanan TWR Serum+C dan produk2 Timewise yg lain.

Jgn segan2 untuk hubungi INTAN ALIAS utk mencuba Sesi Skin Care dan Pampering session dan experience sendiri kehebatan MK products ya.INTAN ALIAS
013 2500 507
intanjufflisa@gmail.com


No comments:

Post a Comment