My Transformation


Copyright & Disclaimer

Semua Tulisan, Artikel dan Imej di dalam Blog ini adalah HAK, KEGUNAAN DAN PERKONGSIAN PERIBADI PENULIS SAHAJA, TIADA KAITAN DGN SYARIKAT ATAU MANA2 INDIVIDU. Harap pembaca semua enjoy dan terima kasih atas kesudian anda singgah di sini. =)

Tuesday, October 18, 2016

Rawatan untuk Bibir Merekah, Kering, Lebam - Mary Kay Satin Lips w Shea Butter





Pernah dengar tentang Shea Butter? Ia sejenis bahan semulajadi diekstrak dari kekacang pohon Shea (Vitellaria paradoxa) dari Afrika. Ia sejenis lelemak berwarna off-white yg banyak digunakan dalam bahan2 kosmetik dan kecantikan.
Shea Butter from a nut of a Shea Tree in Africa

Image result for shea butter lotion recipe


Selalunya kita jumpa Shea Butter ni dibuat sebagai bahan dalam 'body butter' atau lotion. 

Haa, familiar kan.. =)


Shea Butter ni ada pelbagai manfaat utk kulit:-


melembutkan dan melembapkan kulit
SPF semulajadi
mengandungi vitamin E, A dan F yg baik utk kulit yg sihat
antioksida
menganjal dan menegangkan kulit
memudarkan parut or stretch marks
anti-radang
perapi rambut semulajadi
melegakan sunburn atau kesan terbakar

... dan baaanyak lagi.




Bagus kan?

Saya excited sgt sbb MK bukan sahaja ada produk utk kulit wajah dan badan sahaja, malah menghasilkan rangkaian penjagaan khas utk bibir kita. Penting juga sbb kulit bibir juga perlu dijaga rapi, untuk senyuman lebih manis dan menawan kan. sapu lipstick pun smooth je, dan warna bibir akan lebih cantik.

Lebih excited lagi, saya nak memperkenalkan yg the latest dari Mary Kay : Satin Lips Set with Shea Butter, yg bakal menggantikan Satin Lips set yg sedia ada.


Yg seronoknya, yg terbaru ni ada Shea Butter yg best tu uolss, formula diperbaharui. Gitteww..

Kita ada 2 item dalam set utk lipcare ini:-

1. Satin Lips® Shea Sugar Scrub 

- exfoliate atau menanggalkan kulit2 mati dengan lembut utk melembutkan bibir. nnt bibir rasa smooth je. Yg best-nya juga, ia ada biji2 gula halus yg menjadi agen exfoliator, rasa mcm nak makan je, bau pun sedap.. hehe. Di samping itu ada minyak bunga matahari yg terkenal dgn kekayaan Vitamin E dan antioksidanya utk kesihatan kulit. Best kan..

2. Satin Lips® Shea Butter Balm 

- melembapkan bibir dan membuatkan bibir rasa sihat. ada ekstrak Jojoba butter yg menyerupai pelembap dan pelindung semulajadi kulit tubuh kita. Dah double2 pula lembapannya kan. Boleh pakai setiap hari.



Untuk yg ada masalah bibir kering, merekah, pecah2, gelap dan kusam pakai lipstick pun tak nampak cantiks, eloklah amalkan Satin Lips ini secara konsisten. 

For healthy and kissable lips. Opps. hihi.

Satu lagi yg saya suka Satin Lips with Shea Butter yg baru ni ialah dia gunakan Gula Halus sebagai alternative yg bagus utk natural exfoliator.

Haa, bunyi cam best kan. Jom, saya nak pakaikan Mary Kay Satin Lips with Shea Butter yg baru ni pada seramai yg mungkin. 

Berminat nk cuba? PERCUMA saja, jom PM saya cepat2 =)


Intan Alias
Independent Beauty Consultant
Mary Kay Malaysia

Call/SMS/Whatsapp
013-2500507

Email
intanjufflisa@gmail.com


No comments:

Post a Comment