Copyright & Disclaimer

Semua Tulisan, Artikel dan Imej di dalam Blog ini adalah HAK, KEGUNAAN DAN PERKONGSIAN PERIBADI PENULIS SAHAJA, TIADA KAITAN DGN SYARIKAT ATAU MANA2 INDIVIDU. Harap pembaca semua enjoy dan terima kasih atas kesudian anda singgah di sini. =)

Monday, October 28, 2013

New Independent Sales Director Debut Ceremony - SD Zeb

Alhamdulillah, selesai sudah majlis debut utk kakak saya dalam MK ini, iaitu SD Zeb. Sgt2 meriah uols.. Tahniah dan terima kasih tak terhingga kepada SD Kak Zeb, SSD Rokie utk pencapaian mereka yg amat cemerlang. Tahun Seminar 2012 amat cemerlang utk senior saya kerana beliau telah melahirkan 3 orang SD dalam masa setahun. Sgt2 hebat kan.. Itulah misi dan miracle yg berlaku dalam dunia kami. Kami komited dalam membantu para wanita yang benar2 mahukan perubahan, untuk memperkayakan kehidupan mereka. itulah legasi dan impian pengasas Mary Kay 50 tahun dahulu, iaitu Mary Kay Ash.

Saya antara AJK 'penanggah' yg terlibat dalam preparation majlis meraikan 'pengantin' Kak Zeb ini. Mmg seronok dapat bekerjasama dengan team Kak Zeb. Walaupun team kami berlainan, tetapi keakraban sisterhood kami amat kuat. Saya terlibat dalam pembikinan short video sketch tentang penglibatan Kak Zeb dalam dunia MK serta slide show, dan menjadi AV controller. hihihi.. Ada lagi beberapa orang sisters kami iaitu Sha, Icha, Faezah, Aida dan lain2 yg bertungkus lumus menjayakan majlis ini.

Majlis bermula pada jam 1030 pagi dengan acara Skincare & Makeover Class percuma yg dikendali oleh Red Jacket Sha yg sgt2 hebat. Ramai juga yg datang ke kelas ini dan mereka sgt teruja dan seronok dapat belajar buat facial sendiri dan mekap. Setelah selesai kelas bersama Sha, ada acara jamuan ringan dan sesi bergambar di photobooth kami hehe.. Ada candy corner juga untuk yg suka manisan dan kek. Cheese cake nya sedap giler hokey. haha.. Thank you Nieza and the gang yg setup candy booth itu =)

Majlis debut bermula around jam 240pm dengan bacaan doa, kata aluan dari Emcee, penghargaan kepada Sales Director yg hadir, penghargaan kepada ahli keluarga Kak Zeb serta upacara tradisi MK iaitu Sales Director Oath dan Roses Poem. Diteruskan dengan perkongsian cerita dari Kak Zeb sendiri dan para seniors tentang kehidupan dan penglibatan beliau dalam dunia MK. Dan majlis diakhiri dgn cabutan Lucky Draw yg sgt2 byk dan best hadiahnya.. =)

Kak Zeb seorang yg pemurah, peramah, anggun, bercita2 tinggi dan komited yg sgt tinggi. Beliau amat menitikberatkan kebajikan keluarganya dan hal ehwal pasukan consultant nya. Tidak hairanlah beliau berjaya naik pangkat kepada Sales Director kurang dari 9 bulan. Sgt2 hebat wanita ini. Dengan bimbingan dari senior nya SSD Rokie dan support dari seniors dan ahli pasukan yg lain, beliau berjaya juga. Dan beliau antara yg rapat dengan saya di MK ini.

Personally, pada saya sendiri, event ini amat memberi kesan dalam hati dan semangat saya untuk tidak berputus asa dan terus membantu diri sendiri, keluarga dan wanita di luar sana yg mahukan dan mencari sesuatu dalam kehidupan mereka yg belum tercapai. InsyaAllah, dengan ilmu, mentor dan komitmen yg tinggi serta diiringi doa dan support dari yg tersayang dan keluarga di MK, kami terus mengorak langkah meneruskan misi ini.

Saya berasa bangga dapat bersama keluarga Mary Kay. I know you will too if you give yourself a chance =)


INTAN ALIAS
Independent Beauty Consultant
Mary Kay Malaysia

Call/SMS/Whatsapp
019-236 8847 @ 013-2500 507

Email
intanjufflisa@gmail.com

No comments:

Post a Comment